dejan tomasevicTomašević: Srpska košarka ima jak uticaj u FIBA
 
Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je danas da se nada da Svetska košarkaška federacija (FIBA) neće primiti kosovski savez u punopravno članstvo i poručio da bi u suprotnom bila nepravedna odluka.
-Nadam se da FIBA neće primiti Kosovo, ali poznato je da je već primljeno u Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Ljudi sa Kosova guraju svoju priču, ali još ćemo sačekati odluku. Dobra stvar je što srpska košarka ima jak uticaj u FIBA –  rekao je Tomašević medijima.
Tomašević nije isključio mogućnost da kosovski savez dobije dozvolu da nastupa u kvalifikacijama za evropska takmičenjima.
-Ne znam koja će odluka biti, ali svima nam je poznato šta se sve dešavalo u proteklih 30 godina. Srpski narod nije zaslužio nepravdu, ali to su pitanja za moćnije ljude u državi. Verujem da će svet jednog dana shvatiti šta se sve događalo na Kosovu – zaključio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.
Kosovski savez podneo je zahtev za članstvo u FIBA, a odluka će biti doneta na Izvršnom odboru 12. i 13. marta u Ženevi.
Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt na 22-0, "tripl-dabl" Vestbruka