partizan levski

Partizan rutinski do pobede protiv Levskog

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu sofijskog Levskog sa 94:66 (22:22, 24:17, 22:19, 26:8), u pretposlednjoj utakmici 21. kola regionalne Jadranske lige.
Crno-beli su očekivano, rutinski zabeležili 14. pobedu i napravili još jedan korak ka plasmanu u plej-of, dok je Levski, najslabiji tim regionalnog takmičenja, pretrpeo 20. poraz i ostao na dnu tabele.
Meč je odigran u hali Pionir pred 6.500 gledalaca, a sudili su Srđan Dožaj (Slovenija), Aleksandar Milojević (Makedonija) i Tamaš Benčur (Mađarska).
Partizan: Pavlović 12, Tepić 6, Kuzeloglu 5, Murić 15, Marinković 13, Dalo 6, Milutinov 12, Milosavljević 4, Mačvan 8, Andrić 9, Milutonović, Bezbradica 4.
Levski: Karamfilov 3, Angelov 13, Videnov 25, Simeonov 6, Hant 5, Ivanov 14, Uandi, Nikolov, Minčev, Gjuroski.
Partizan je ostvario osmi trijumf zaredom i ponovo prišao trećeplasiranoj Cedeviti na samo pobedu zaostatka.
Crno-beli su u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali pitanje pobednika rešili su u poslednjoj četvrtini, kada su definitivno slomili dalji otpor najslabijeg tima u ligi.
U igri domaćina nije se osetio odlazak centra Đorđa Gagića, premda Levski i nije bio protivnik od kojeg bi Partizan strepeo i u postojećem sastavu.
Veću minutažu dobio je Nemanja Bezbradica, a debi u dresu srpskog šampiona imao je Janis Kuzeloglu. Ulazak 20.godišnjeg Grka u igru na nešto više od dva minuta pre kraja dočekan je ovacijama navijača, što je mladi košarkaš iskoristio za nekoliko atraktivnih poena.
Visinska prednost crno-belih posebno se odrazila u odnosu skokova (37:16), iako je Duško Vujošević u timu imao samo jednog klasičnog centra, Nikolu Milutinova. 
Partizan je podbacio u šutu za tri poena, gde su gosti bili izuzetno raspoloženi (25-13), posebno bivši košarkaš Crvene zvezde Filip Videnov, koji je meč završio sa pet ?trojki?.
U narednom kolu Jadranske lige Partizan u subotu gostuje ekipi Cibone u Zagrebu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Sigurna pobeda Srbije nad Egiptom na početku SP u Španiji