arena cz val

Zvezda kažnjena sa 6.000 evra zbog navijača

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je košarkaški klub Crvena zvezda sa 6.000 evra zbog nesportskog ponašanja navijača koji su tokom utakmice sa Žalgirisom ubacivali razne predmete na teren. Kako se navodi u današnjem saopštenju Zvezde, beogradski klub kažnjen je sa 6.000 evra jer su u nekoliko navrata tokom utakmice sa Žalgirisom iz gledališta na teren ubačeni novčići, upaljači I pakovanja žvaka. 
-Kao otežavajuća okolnost uzeta je činjenica da je Zvezda već sankcionisana zbog sličnih incidenata, a treba istaći da je od sezone 2012/2013 Zvezda do sada platila kazne u iznosu od 72.500 evra, ne uzimajući u obzir kaznu od 30.001 evro, na koju će se klub žaliti – navodi se u saopštenju. 
Utakmica Zvezde i Žalgirisa, u šestom kolu Grupe E u Top 16 fazi Evrolige, odigrana je 5. februara u Beogradskoj areni, a litvanski tim pobedio je sa 70:68. 
-Iako se pred svaku utakmicu upućuju brojni apeli za fer i sportsko navijanje, neodgovornim ponašanjem pojedinaca Crvena zvezda je opet novčano sankcionisana – navela je Zvezda. 

Povezana vest:  Partizan pobedio Zlatibor, s Megom za finale