zvezda olimpijakos

Crvena zvezda ispustila pobedu protiv Panatinaikosa

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Atini od ekipe domaćeg Panatinaikosa sa 74:69 (26:6, 11:23, 15:22, 22:18), u utakmici 7. kola Top 16 faze Evrolige.
Tim Dejana Radonjića propustio je veliku priliku da zabeleži drugu pobedu u E grupi, četiri minuta pre kraja imao je pet poena prednosti, ali je prokockao uspeh zbog pada koncentracije u uzbudljivoj završnici.
Panatinaikos je petom pobedom prišao korak bliže plasmanu u četvrtfinale.
Crveno-beli su večeras u „Oaka Areni“ prošli put „od ponora do vrha“, ali su ipak ostali praznih ruku i sada teško da mogu da se nadaju četvrtom mestu u grupi koje vodi u četvrtfinale.
Prava je šteta zbog propuštene šanse, iako je Radonjićevim izabranicima pretila katastrofa, jer su u prvoj četvrtini postigli samo šest koševa, a primili 26. U nastavku su se, međutim, digli „iz pepela“ zaigrali odlično i potpuno preuzeli inicijativu.
Kada je mladi Marko Tejić doneo prvo vođstvo (53:52) činilo se da srpski tim može do trijumfa, pogotovo nakon poena Nikole Kalinića za plus pet (65:60) samo četiri minuta pre kraja, što je dodatno pojačalo samopouzdanje gostima.
Međutim, iskusna ekipa Panatinaikosa nije dopustila crveno-belima da se sasvim razmahnu, strpljivo je kažnjavala greške protivnika, a potom u uzbudljivoj završnici znalački iskoristila pad koncentracije u njegovim redovima i zasluženo došla do uspeha.
Domaćina su do pobede predvodili Sloter sa 16, Batista sa 13, Gist sa 12 i Dijamantidis sa 11 poena, dok su kod crveno-belih najefikasniji bili Marjanović i Dženkins sa po 17 i Vilijams sa 10.
U narednoj utakmici Crvena zvezda gostuje Real Madridu, a Panatinaikos braniocu titule Makabiju.

Povezana vest:  Božić: Jako bolan poraz