nba novi logoNBA, OL STAR VIKEND
Svet – SAD 121:112
 
Utakmicom budućih asova američke i svetske košarke, kojom je počeo ovogodišnji Ol star vikend, Svet je jutros savladao SAD sa 121:112, a za najkorisnijeg aktera (MVP) ovog egzibicionog duela proglašen je prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta Kanađanin Endrju Vigins koji je za 23 minuta ubacio 22 poena, šest puta bio najviši u skoku i ostvario četiri asistencije.
Pored Viginsa sjajne partije u redovima „ostatka sveta“ pružili su Francuz Rudi Gober sa 18 koševa i 12 skokova, te Crnogorac Nikola Mirotić i Bojan Bogdanović iz Hrvatske koji su utakmicu završili sa po 16 poena.
Među Amerikancima, čije vreme tek dolazi, istakli su se Viktor Oladipo i Zek Levin sa po 22 koosa.
Početak Ol star vikenda od ove godine igra se po novom formatu. Umesto tradicionalne utakmice rukija (debitanata) i sofomora (igrača sa jednogodišnjim stažom u NBA ligi), protivnici su sada bili nadolazeći asovi iz i van SAD.
Ol star vikend nastavlja se večeras takmičenjem u šutiranju „trojki“ i „zakucavanju“ a završava u noći između nedelje i ponedeljka tradicionalnim odmeravanjem snaga svih zvezda Istočne i Zapadne konferencije.
Povezana vest:  Jokićevih 25 poena i 11 skokova u pobedi Denvera nad San Antoniom