zvezda cedevitaTrijumf Zvezde pred Kup u Nišu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Cedevitu sa 78:63 (16:22, 27:11, 16:25, 19:5) u derbi meču 22. kola ABA lige.
Zvezda je posle velike borbe savladala Cedevitu i na neki način odigrala za Partizan, koji se uz hrvatski tim i Budućnost bori za što bolju poziciju pred početak plej-ofa.
Utakmica je odigrana u hali Pionir pred 5.135 gledalaca, a sudili su Zdravko Rutešić (Crna Gora), Miloš Koljenšić (Crna Gora), Mario Majkić (Slovenija).
Crvena zvezda: Vilijams 3, Rebić, Dangubić, Mitrović 14, Lazić 4, Blažič 5, Kalinić 10, Marjanović 10, Tejić 6, Dženkins 12, Jović 7, Cirbes 8.
Cedevita: Zubčić 5, Barać 7, Ramljak, Pilepić 10, Babić 5, A. Delaš, Žganec, Bilan 13, M. Delaš, Gordić 9, Tomas 9, Arapović 5.
Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su niz od tri vezana poraza u svim takmičenjima i napravili dobru atmosferu pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu.
Zvezda je loše ušla u meč, ali je serijom 16:3 u drugoj četvrtini anulirala prednost gostiju. U tim trenucima istakli su Čarls Džnekins i Marko Tejić. Amerikanac je vezao pet poena, dok je mladi krilni centar igrao sjajno kako u napadu, tako i odbrani, razigravao saigrače i pravio razliku na terenu.
Crveno-beli su vodili sa 41:29 i delovalo je da će lako privesti utakmicu kraju. Međutim nekoliko diskutabilnih odluka sudijske trojke sredinom treće četvrtine, nervoza u igri i tri tehničke greške vratile su Cedevitu u igru.
Pitanje pobednika rešeno je u na početku poslednje četvrtine kada su izabranici Dejana Radonjića serijom 17:2 konačno uspeli da slome otpor rivala.
U ABA ligi sledi pauza zbog nacionalnih kupova. Zvezda u narednom kolu, 1. marta gostuje ekipi Partizana, dok Cedevita dočekuje Mega Leks.

Povezana vest:  Pavlović: Cilj je osvajanje titule i povratak u Evroligu

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES