nba_novi_logoNBA VESTI

Lejkersi dobili i u drugoj utakmici dobili Sanse

 

Branilac trofeja u NBA ligi, košarkaši Los Anđeles Lejkersa, slavili su i u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije protiv Feniks Sansa, ovoga puta rezultatom 124:112. Iako se u posljednju četvrtinu ušlo sa izjednačenim rezultatom (90:90) Lejkersi su na krilima Paua Gasola i Kobea Brjanta došli do vodstva 2:0 u seriji.

Gasol je predvodio strelce domaće ekipe u Stejples Centeru sa 29 koševa, od čega 14 u poslednjoj četvrtini, dok je Brajant postigao 21 koš uz slab šut iz igre 8/18, ali je zato sjajno razigravao ekipu i upisao je 13 asistencija.

Povezana vest:  Partizan poražen u Podgorici od Budućnosti

Nakon što je Brajant Sansima dao 40 koševa u prvoj utakmici, Sunsi su ga u drugom duelu pokušavali češće udvajati, što je on iskoristio za upisivanje najvećeg broja asistencija od bilo kojeg igrača Lejkersa u doigravanju još od 1996.

-Puno nam je olakšalo utakmicu što je Gasol pod košem završavao akcije. Dobro smo prilagođeni protiv različitih stilova obrane. I protiv udvajanja i protiv zone pronalazimo rešenja – rekao je Brajant, kojem je u drugoj utakmici zaustavljen njegov niz od šest uzastopnih utakmica u doigravanju sa 30 ili više postignutih koševa.

Povezana vest:  Ðorđević: Čestitao sam Jokiću; Danilović: Presrećan sam

Ron Artest postigao je 18 koševa, a Lamar Odom 17 uz 11 koševa za aktuelne prvake koji su slavili u osmoj uzastopnoj utakmici u doigravanju, dok su njihovi navijači u završnim minutima skandirali: Želimo Boston!.

Najbolji u redovima Feniksa bio je Džejson Ričardson sa 27 koševa, Grant Hil postigao je 23 koša (14 u trećoj četvrtini), Džared Dudli 15 (sve trojke), dok je Stiv Neš uz 11 koševa upisao i 15 asistencija. Najveće zvižduke kod gostujućeg sastava od strane domaće publike zaradio je Amar’e Stoudamire (18 koševa i 6 skokova) zbog komentara posle prve utakmice da je učinak Lamara Odoma (19 koševa i 19 skokova) iz prve utakmice bio „srećan“.

Povezana vest:  EVROLIGA, Parovi četvrtfinala Evrolige

Treća utakmica serije na rasporedu je u nedelju u Feniksu.