metalac partizan

Vraneš registrovan, Dunđerski i Bakić napustili Metalac

Košarkaški klub Metalac registrovao je Slavka Vraneša za Jadransku ligu, dok su valjevski tim napustili plejmejker Slobodan Dunđerski i bek Bojan Bakić. Vraneš (32) je u klub doveden da nadomesti odsustvo prvog centra Đorđa Majstorovića, a imaće pravo nastupa na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, potom i u Jadranskoj ligi, odnosno Superligi Srbije. 
-Vraneš je dugo sa nama, trenirao je po posebnom programu s obzirom na to da dugo nije igrao, a bio je i povređen. Nadamo se da će moći da nam pomogne – rekao je trener Vladimir Đokić. 
Metalac je odlučio da okonča saradnju sa plejmejkerom Slobodanom Dunđerskim pošto na toj poziciji ima još Nemanju Protića, Nikolu Otaševića i Marka Ljubičića, a pominjala se mogućnost da budu angažovani i američki internacionalci Lajoel Čalmers ili Džejms Florens. 
Klub je napustio i bek Bojan Bakić (32), koji je do povrede kolena bio kapiten u prošloj sezoni. Trener Đokić smatra da se Bakić ne ukpala u koncept koji on forsira u Jadranskoj ligi, pa će internacionalac Crne Gore potražiti novi klub. 
U čtvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, Metalac u četvrtak igra protiv Vršca, a ukoliko pobedi, u polufinalu će se sastati sa boljim iz utakmice FMP – Mega Leks. 

Povezana vest:  Čikago otpustio Marka Jarića