Kup Koraca 2015

KUP KORAĆA 2015

Vršac u polufinalu, savladan Metalac

Košarkaši Vršac Svislajona napravili su prvo iznenađenje na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pošto su u četvrtfinalu pobedili Metalac sa 78:73 (13:14, 20:26, 26:15, 19:18) Vršac će u polufinalu igrati protiv pobednika dulela između Mega Leksa i FMP-a. Taj meč je na programu sutra. 
Vršac su do polufinala predvodili Dejan Davidovac sa 18 i Stefan Balmazović sa 17 poena, dok su u poraženoj ekipi najefikasniji bili Nikola Jevtović i Nemanja Protić sa po 11 postignutih poena.
Obe ekipe su veoma loše počele meč, ređale su se greška za greškom i promašaj za promašajem. Posle pet minuta igre oko 1.500 ljubitelja košarke u niškom Čairu videlo je samo deset poena. Do kraja prve četvrtine košarkaši Metalca i Vršca su uspeli da ubace ukupno 27 poena, uz očajan šut iz igre. 
Druga četvrtina je bolje počela za obe ekipe koje su se „raspucale“. „Pale“ su četiri trojke za samo tri minuta, pa je pozorišna atmosfera u dvorani u nekoliko navrata prekidana aplauzima. 
Metalac je posle četiri i po minita stigao i do najveće prednosti od devet poena (30:21). Iako je Vršac u dva navrata smanjio rezultat na samo dva poena zaostatka, ekipa Vladimira Đokića je na veliki odmor otišla sa sedam poena prednosti. Valjevci su drugo poluvreme počeli u istom ritmu, pa je su za manje od dva minuta stigli do 12 poena prednosti (45:33). Kada se činilo da će favorizovana ekipa Metalca prelomiti meč na scenu je stupio Stefan Balmazović koji je sa četiri trojke predvodio svoju ekipu do preokreta i vođstva od 47:52. 
Vršac je celu poslednju četvrtinu održavao prednost, ali je Metalac poenima Dušana Kutlešića, Marka Jošila i Protića stigao do izjednačenja minut pre kraja meča. U tom poslednjem minutu bolje su se snašli košarkaši Vršca i sasvim zasluženo se plasirali u polufinale. 
U drugom četvrtfinalu kasnije večeras se sastaju Partizan I Vojvodina. 

Povezana vest:  Zvezda: Nismo imali kontakt sa košarkašima Reala