dule vujosevic par krka

Vujošević: Borben meč, Vojvodina demonstrirala karakter 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Vojvodinom da su Novosađani demonstrirali karakter i čvrstinu, uprkos ubedljivom porazu.
Crno-beli su se plasirali u polufinale Kupa Radivoja Koraća savladavši Vojvodinu sa 81:54 i u borbi za finale čekaju pobednika sutrašnjeg duela između branioca trofeja Crvene zvezde i niškog Konstantina.
-Utakmica je bila borbena i kvalitetna, naročito borbena. Vojvodina je demonstrirala karakter i pokazala čvrstinu, zadovoljan sam odnosom igrača prema zadacima. Razliku u kvalitetu preneli su na teren – izjavio je Vujošević posle meča u niškom Čairu.
On je dodao da je igračima raspodelio minutažu, istakavši da „uvek treba misliti na sledeći korak“.
-Stabilna i kvalitetna Vojvodina potrebna je srpskoj košarci – poručio je Vujošević.
Komentarišući pozdrave upućene Partizanu od njegovih bivših igrača Lea Vestermana i Žofrija Lovernja, Vujošević je rekao da svima u klubu to mnogo znači.
-To vaspitani momci, sportski i građanski. U Partizanu su našli drugu familiju – kazao je šef stručnog štaba crno-belih, podsetivši na njihova oproštajna pisma prilikom odlaska iz Partizana, za koja su neki, kako je naveo, rekli da su pisana u reklamne svrhe.
-Šteta je što to nije preneto kako treba. Dvojici naših nekadašnjih igrača uzvraćamo istom merom i želimo im sve najbolje – kazao je Vujošević.
Trener Vojvodine Dušan Alimpijević rekao je da je bila je stvar kulture da se ne govori o iznenađenju protiv Partizana uoči utakmice. 
-Partizan se i na ovoj situaciji ponašao šampionski, a mi smo došli da iz svega toga nešto naučimo. Uprkos ubedljivom porazu, Vojvodina je sačuvala obraz – konstatovao je Alimpijević.
On je napomenuo da Jovišić, koji je najstariji, pokazuje najveću energiju u ekipi.
-Za neke druge igrače ne mogu da prihvatim da ne stignu da naprave faul. Partizan je nametnuo jak ritam, što pokazuje broj skokova – 51 – zaključio je Alimpijević.
Košarkaš Partizana Boris Dalo ocenio je da je Vojvodina igrala veoma borbeno, a crno-beli raznovrsno i dobro, dok je Novosađanin Nebojša Jovišić rekao da je večerašnja utakmica veliko iskustvo za njegov tim i da će iz tog susreta izaći „sigurno bolji“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Novicki doneo Dalasu pobedu u Los Anđelesu