Kup Koraca 2015

Mega prvi finalista Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Mega Leksa plasirali su se drugi put uzastopno u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu u polufinalu završnog turnira pobedili Vršac Svislajon sa 85:66 (27:22, 15:15, 25:6, 15:23). Mega će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Partizan i Crvena zvezda. 
Nejefikasniji u pobedničkom timu bio je Rade Zagorac sa 17 poena, dok je Nenad Miljenović završio utakmicu sa 14 poena i sedam asistencija. U ekipi Vršca Nikola Tomašević postigao je 14 poena. 
Do polovine prve četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi posle poena Zagorca i trojke Krstića Mega stigla do osam poena prednosti, ali se Tomašević potrudio da Vršac na prvi odmor ode sa minus pet. 
U drugoj četvrtini ekipa Dejana Milojevića je dodala gas i već na samom startu povela sa 14 poena razlike. Tu prednost Mega je bez problema održala do poluvremena, a potom je u trećoj deonici dozvolila Vršcu samo šest poena i tako rešila meč. Na početku utakmice između Mege i Vršca na tribinama Čaira je bilo oko 3.000 gledalaca, da bi se hala do kraja meča napunila, pošto su u međuvremenu ušli i navijači Partizana i Crvene zvezde. 
U drugom polufinalu od 21.00 sastaju se Partizan i Zvezda. 

Povezana vest:  16. kolo NLB lige, Zvezda nema prava na poraze