Kup Koraca 2015Finale Kupa Radivija Koraća: Crvena zvezda – Mega Leks danas u 17 sati
 
Košarkaši Crvene zvezde i Mega Leksa sastaće se drugu godinu zaredom u finalu Kupa Radivoja Koraća.
U reprizi prošlogodišnjeg finala, Zvezda će u niškom Čairu pokušati da ostvari het-trik, a Mega prvi put u istoriji kluba dođe do trofeja Žućkove levice.
U finalu pre finala, izabranici Dejana Radonjića pobedili su Partizan sa 76:67 i došli u situaciju da treću godinu zaredom, a prvi put posle 1975. godine u gradu na Nišavi osvoje pehar u najmasovnijem takmičenju.
Tim sa Malog Kelemgdana imao je malo vremena da se spremi za polufinalni meč, a još manje imaće da se odmori za novi izuzetno važan.
-Savladali smo Partizan, to je uvek velika stvar za nas, ali u ovom trenutku razmišljamo o finalu, čeka nas meč protiv Mege, koja ima dobar i talentovan sastav. Moramo što pre da zaboravimo trijumf nad večitim rivalom i okrenemo se meču protiv Mege. Nadam se da ćemo pobediti i odbraniti trofej – rekao je Radonjić.
Mega Leks je mnogo lakše izborio mesto u finalu nakon ubedljivog trijumfa protiv Vršca od 85:66. Treneru Dejanu Milojevića u svežem sećanju je prošlogodišnji poraz iz Pionira (81:80) kada je u neizvesnoj završnici Nikola Jokić promašio šut za pobedu.
-Ulazimo u finale rasterećeni, ne mislim da smo bez šansi. Iako su Partizan ili Zvezda izraziti favoriti, nikad se ne zna kada se igra jedna utakmica – rekao je Milojević.
Utakmica između Crvene zvezde i Mega Leksa igra se danas od 17 sati u dvorani Čair.
Povezana vest:  Novosađani spremni: Abu Dabi odlična baza za napad na novu titulu