nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Golden Stejta, Klivlenda, Oklahome i Dalasa

U noći između utorka i srede u košarkaškoj NBA ligi odigrane su samo četiri utakmice, a pobede su upisali Golden Stejt, Klivlend, Oklahoma i Dalas. Košarkaši Golden Stejta pobedili su u gostima Vašington sa 114:107.
Stefon Kari je propustio jedan meč zbog bola u desnom stopalu, ali je prošle noći izgledalo da je sa njegovom nogom sve u redu, pošto je sa 32 poena i osam asistencija predvodio Golden stejt do pobede. Dobro ga je pratio Klej Tompson sa 17 poena. 
-I dalje ima bola, ali mi je bolje. Kad počne utakmica adrenalin raste i ne osećam ništa – rekao je Kari posle meča. 
U poraženoj ekipi najbolji je bio Pol Pirs sa 25 poena. Pobedu u gostima upisao je i Klivlend, koji je sa 102:93 bio bolji od Detroita i tako upisao i 17. trijumf u poslednjih 19 mečeva. 
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kevin Lav sa 24 poena, od čega čak osam trojki. Meč je pored Lava obeležio i Lebron Džejms. On je ubacio 19 poena, ali je sa 11 asistencija prestigao Skota Pipena na prvom mestu asistenata na poziciji krila. Džejms sada ima 6.142 asistencije, sedam više od Pipena. 
-Sjajan je osećan oboriti Pipenov rekord. To mi znači više i od obaranje rekorda Alena Ajversona na listi strelaca – naveo je Džejms.
U ekipi Detroita najefikasniji je bio Redži Džekson sa 22 poena. Košarkaši Oklahome su na svom terenu pobedili Indijanu sa 105:92 i tako upisali sedmi uzastopni trijumf. 
Oklahomu, koja je treći izastopni meč odigrala bez Kevina Durenta, do pobede su predvodili Serž Ibaka sa 23 poena i Rasel Vestbruk sa „tripl-dabl“ učinkom – 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Si Džej Majls sa 21 poenom. 
Košarkaši Dalasa su na svom parketu savladali Toronto sa 99:92. U redovima Dalasa, koji je upisao treću uzastopnu pobedu, najbolji su bili Monta Elis sa 20 i Dirk Novicki sa 18 poena, dok je u Torontu bolji od ostalih bio Demar Derozan sa 18 poena. 

Povezana vest:  Rusi prvi polufinalisti košarkaškog turnira