cz real 1Crvena zvezda očekivano poražena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Madridu od ekipe domaćeg Reala sa 85:61 (16:18, 24:11, 20:17, 25:15), u utakmici 8. kola Top 16 faze Evrolige.
Izabranici Dejana Radonjića pretrpeli su sedmi poraz u E grupi i ostali na začelju tabele sa teoretskim šansama za prolaz u narednu fazu takmičenja.
Real je, s druge strane, sedmom pobedom učvrstio vođstvo i praktično osigurao plasman u četvrtfinale.
Posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća crveno-beli su ohrabreni stigli u Madrid, s nadom da bi mogli da iznenade velikog favorita.
Počeli su dobro i dobili prvu deonicu susreta, pa se činilo da nisu bez šansi, međutim, Real je već u nastavku zagospodario terenom, preokrenuo rezultat i rutinski održavao prednost do kraja meča.
Brojne izgubljene lopte, dosta grešaka pod oba koša uticali su da srpski tim nema odgovarajući ritam, a kada su se raspucali Fernandez i Kerol crveno-belima nije bilo spasa.
Real je tri i po minuta pre kraja imao 21 poen viška (77:56), tako da ubedljiva pobeda domaćina nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.
Madriđane su do trijumfa predvodili Kerol sa 17, Fernandez sa 15 i Rodrigez sa 13 poena, dok su kod gostiju najefikasniji bili odlični Marjanović sa 21 i Cirbes sa 13.
Crvena zvezda u narednom 9. kolu E grupe dočekuje 5. marta ekipu Makabija iz Tel Aviva.

Povezana vest:  Dabl-dabl Jokića, Pokuševski dvocifren