nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Šarlota, Klivlenda i Denvera

U noći između utorka i srede u košarkaškoj NBA ligi odigrano je sedam utakmica, uz pobede Šarlota, Klivlenda i Denvera. Košarkaši Šarlota savladali su na svom parketu Los Anđeles Lejkerse sa 104:103. 
Za treću pobedu u poslednje četiri utakmice Šarlota najzaslužniji su bili Al Džeferson i Džerald Henderson, koji su ubacili po 21 poen, dok je Mo Vilijams ubacio 20. 
Upravo je Vilijams ubacio ključne poene u završnici meča sa trijumf Šarlota – trojku minut pre kraja meča i pet poena sa linije za slobodna bacanja u poslednjih 18 sekundi. U redovima Lejkersa najefikasniji je bio Džordan Klarkson sa 23 postignuta poena. 
Klivlend je kod kuće bio bolji od Bostona sa 110:79, a meč je obeležio Lebron Džejms. Džejms je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 27 poena, što mu je bilo dovoljno da stigne do 21. mesta na listi najboljih strelaca NBA lige. On je do sada postigao ukupno 24.508 poena, pa je na listi najboljih „preskočio“ svog nekadašnjeg saigrača iz Majamija Reja Alena. 
-On je jedan od mojih najboljih prijatelja. Odrastao sam gledajući ga, a onda sam mnogo naučio od njega dok smo igrali zajedno – rekao je Džejms. 
U ekipi Bostona koja je upisala drugi vezani poraz, samo dvojica igrača su imala dvocifren učinak – Brendon Bas je postigao 15, a Ajzea Tomas 11. Košarkaši Denvera su pobedili Milvoki sa 106:95 i to samo nekoliko sati posle smene trenera Brajana Šoa. 
Denver je tako prekinuo niz od šest poraza i upisao prvu pobedu na svom terenu još od 14. januara. U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Danilo Galinari sa 26 poena I Kenet Farid sa 14 poena i isto toliko skokova, dok bivši kapiten Partizana Žofre Lovernj nije igrao na ovom meču. 
U redovima Milvokija najefikasniji je Kris Midlton sa 20 poena. Košarkaši Sakramenta pobedili su u gostima Njujork sa 124:86 i tako Niksima naneli najteži poraz od početka sezone. 
Najbolji u redovima Kingsa bio je Rudi Gej sa 25 poena, dok je Demarkus Kazins imao učinak od 22 poena i 10 skokova. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Aleksej Šved sa 15 poena. U ostalim mečevima Juta je savladala Memfis sa 93:82, Čikago je bio bolji od Vašingtona sa 97:92, dok je Atlanta, i pored zaostatka od 18 poena tokom meča, pobedila Hjuston sa 104:96. 

Povezana vest:  NLB LIGA, Jovanović: Moramo da zbijemo redove i pobedimo Hemofarm