Dejan Radonjic Specijalno priznanjeSpecijalno priznanje za Dejana Radonjića

Crvena zvezda proslavila je veliki jubilej – 70 godina od osnivanja kluba. U medija centru stadiona „Rajko Mitić“ održana je prigodna svečanost na kojoj su evocirane uspomene na brojne uspehe koje je Zvezda ostvarila tokom 70 godina postojanja. Specijalno za ovu priliku bila je organizovana i izložba pod nazivom „Crvena zvezda uživo“ na kojoj su se mogle videti fotografije iz monografije „70 godina radosti – pod sjajem Zvezde“.
Kao i svake godine najuspešnijim pojedincima i klubovima Sportskog društva uručena su priznanja. Povodom 70. rođendana Crvene zvezde specijalna plaketa uručena je košarkaškom klubu, ako jednom od osam klubova osnivača Sportskog društva Crvena zvezda. Priznanje je primio predsednik košarkaškog kluba Nebojša Čović.
Najistaknutiji sportisti Crvene zvezde dobili su zlatne značke, a ovo priznanje zasluženo je pripalo trojici nekadašnjih košarkaša Srđi Kalemberu, Vladimiru Cvetkoviću i Draganu Kapičiću. Za najboljeg juniora SD Crvena zvezda proglašen Vojislav Stojanović koji je sa crveno-belima osvojio Evroligin fajnal-ejt u Milanu prošle godine, na kom je izabran i za najboljeg igrača. Zahvaljujući tom uspehu trener junira Slobodan Klipa proglašen je za najboljeg trenera mladih, a juniorska košarkaška ekipa za najbolju Zvezdinu selekciju do 18 godina.
Specijalno priznanje za ostvarene vrhunske rezultate među kojima se izdvajaju istorijski plasman u Top 16 fazu Evrolige, 21 rekordna uzastopna pobeda u ABA ligi i odbrana trofeja u Kupu Radivoja Koraća, pripala je treneru seniorskog košarkaškog tima – Dejanu Radonjiću:
– Pre svega, svim zvezdašima čestitam veliki jubilej, 70. rođendan Crvene zvezde. Zaista sam počastvovan ovom nagradom koja je u isto vreme veliki podstrek, ali i obaveza za mene da opravdam ukazano poverenje. Zvezdi želim još mnogo uspeha i trofeja u budućnosti, a lično ću se potruditi da kao trener košarkaša tome doprinesem – poručio je Radonjić.

Povezana vest:  FMP ponovo pobedio u tesnoj završnici