radonjic-pressRadonjić: Motivacija neće nedostajati
 
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da njegovim košarkašima neće nedostajati motivacija protiv valjevskog Metalca i pored obezbeđenog prvog mesta u Jadranskoj ligi.
-Plasman je obezbeđen i jednostavno kroz ovaj ritam, koji je naporan, želimo da igramo jer imamo obavezu da slavimo pred svojim navijačima, ali i da utakmicu iskoristimo kako bi uradili neke stvari za predstojeći period i izazove koji su sve bliže – rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.
Zvezda će sutra igrati protiv Metalca u 24. kolu Jadranske lige, za sebe utakmicu bez rezultatskog značaja, s obzirom na to da su crveno-beli odavno obezbedili prvo mesto u regularnom delu regionalnog takmičenja.
Radonjić je istakao da, međutim, motivacija neće nedostajati njegovim košarkašima.
-Motivacija treba da nam bude to što igramo pred našim navijačima. Mnogo puta se pokazalo da nakon velikih utakmica reagujemo ozbiljno. Verujem da ćemo pokazati zavidan nivo – kazao je Radonjić.
On je Metalac ocenio kao „izvanredan projekat“, koji s posebnom emocijom vodi prvi čovek valjevskog kluba Boško Đukanović.
-Ostvarili su velike želje ulaskom u Jadransku ligu, ali ne samo to, napravili su i sjajan rezultat i ja im čestitam na tome i želim im da nastave u tom pravcu. Došli su do pozicije da se bore za Evrokup, što je malo ko mogao da pomisli da će se destiti, a to dovoljno govori o tome kako rade – rekao je trener Zvezde.
Radonjić je rekao da će Branko Lazić zbog povrede pauzirati još sedam do 10 dana, a nije unapred mogao da odgovori da li će Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović dobiti veću minutažu.
Utakmica između Zvezde i Metalca igra se sutra od 19.00 u hali Pionir.
Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati 11. kola i tabela Jadranske lige