nba novi logo

NBA VESTI

Novi tripl-dabl Vestbruka, Oklahoma pobeđuje

Košarkaši Oklahome pobedili su na svom terenu Toronto sa 108:104, a ekipu je do trijumfa ponovo predvodio Rasel Vestbruk, sa svojim petim „tripl-dablom“ u poslednjih šest utakmica. Oklahoma je tako sačuvala jednu pobedu prednosti u odnosu na Nju Orleans u borbi za osmo mesto Zapada. 
Utisak večeri, međutim, ostavio je Vestbruk, koji je meč završio sa 30 poena, 17 asistencija (izjednačen rekord karijere) i 11 skokova. To mu je bio sedmi „tripl-dabl“ u sezoni i 15 u karijeri. Vestbruka, vodećeg strelca lige, nije mogao da sačuva ni „ol star“ igrač Toronta Kajl Lauri. 
-On trenutno igra neverovatno dobro. Prosto ne možete da poverujete kakav je, prakticno sam nosi svoj tim – bio je impresioniran posle meča Lauri, koji je završio utakmicu sa 14 poena. 
Trijumfu Oklahome doprineli su i Enes Kanter sa 21 poenom i 12 skokova, i Serž Ibaka sa 21 poenom i pet blokada. Najefikasniji u Torontu bili su Demar Derozan sa 24 poena i Terens Ros sa 20. Ovo je Reptorsima bio treći uzastopni poraz. 
Šarlot je zabeležio petu uzastopnu pobedu pošto je na svom terenu pobedio Detroit sa 108:101 i tako se popeo na sedmo mesto Istoka. Hornetsi su trenutno sedmi, sa istim brojem pobeda kao i osma Indijana i pet manje od Milvokija. 
Najefikasniji u trijumfu bili su Al Džeferson sa 24 poena i Mo Vilijams sa 21. Trijumfu je doprineo i Majkl Kid-Gilkrist, koji je ušao na poluvremenu da čuva Redžija Džeksona i to mu je uspelo. Bek Detroita u prvom poluvremenu postigao je 21 poen, dok je u drugom sveden na četiri. 
U ostalim utakmicama igranim u noći između nedelje i ponedeljka, Dalas je u gostima pobedio LA Lejkerse sa 100:93, Juta je, takođe u gostima, pobedila Bruklin sa 95:88, dok je Orlando na svom terenu savladao Boston sa 103:98. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Obradović se raduje finalu, hvali Kalatesa