cz barsa arena 19032015 033Zvezdini igrači zadovoljni nastupom protiv Barselone

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je zadovoljan nastupom u večerašnjoj utakmici protiv Barselone i ocenio, kao i ostali košarkaši crveno-belih, da je presudilo veće iskustvo rivala.
-Utakmicu smo odigrali dosta kvalitetno s obzirom na protivnika I njegov kvalitet. Bilo je mnogo segmenata s kojima možemo da budemo zadovoljni, ali je možda presudio skok u odbrani. Uzeli su nam previše skokova u napadu. Kada branite 20 sekundi, a oni vam uzmu skok u napadu, njima raste pouzdanje, a loše utiče na vas. Bili smo blizu, velika je škola igrati protiv ovakvog protivnika“, rekao je Mitrović posle meča.
Barselona je pobedila sa 77:73, a Zvezda je tri kola pre kraja ostala na tri pobede i tako izgubila šanse da se plasira u četvrtfinale.
„Razmišljanja o četvrtfinalu su nam bila ista i pre Top 16 i sada, I na 1/7 i na 3/7. Sa te strane nismo imali pritisak. Sad možemo potpuno da se fokusiramo na plej-of. Naravno, u preostala tri meča ćemo ići na pobedu, jer nije isto da li ćemo završiti sa tri pobede ili pet ili šest“, rekao je Mitrović.
Najefikasniji u Zvezdi bio je Boban Marjanović sa 23 poena i 11 skokova. On je kazao da je Barselona pobedila „na iskustvo“.
-Mislim da smo odigrali odličan meč. Ne može niko da kaže da se nismo trudili i želeli pobedu. Mislim da su nas dobili na iskustvo. Mi smo mladi, pravili smo neke greške i bili malo brzopleti, ali Barsa je ipak Barsa, dobila nas je na iskustvo – rekao je Marjanović.
On se složio sa tvrdnjom novinara da je skok presudio.
-Jedina slaba tačka bio je naš skok u odbrani. Nije ni to bilo toliko loše, ali da kažemo da jeste. Stvarno smo dobro odigrali I možda smo zaslužili pobedu. Idemo dalje, spremamo se za sledeće utakmice. Mi smo tim i volimo da igramo utakmice i u svakoj preostaloj ćemo dati sve od sebe – rekao je popularni Bobi.
Marjanović je kazao da ga ne brinu promašeni penali, a ponovo nije želeo da ističe svoju igru.
-To je realno sve tim, jer je ovo timska igra. Da mi neko nije bacao te lopte, ne bih ja ni davao. Nije ovo tenis da se rešava individualno. Ovo je tim i sve je u tome. A nama ne može niko ništa da zameri – rekao je Marjanović.
Jaka Blažič je ocenio da tim mora da iskoristi ovo iskustvo kao zalog za budućnost.
-Bilo je dobrih stvari večeras, na tome moramo da gradimo budućnost. Sad počinje najbitniji deo sezone. Imamo tri utakmice da steknemo još veće evroligaško iskustvo, a onda da ponovo izborimo Evroligu sledeće godine -rekao je Blažič.
On je posle novinarskog pitanja odgovorio da jeste razočaran eliminacijom.
-Ovo jeste razočarenje, svaki poraz je razočarenje. Izgubili smo šanse. Iako smo znali da to nije cilj, sigurno negde u glavi imaš činjenicu da se boriš i za to. Sad počinje najbitniji deo sezone I mislim da smo spremni za to – rekao je Marjanović.

Povezana vest:  Vujošević: Previše izgubljenih lopti

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES