dejan radonjic 19032015 002Radonjić: Ostaje zal što nismo pobedili kandidata za titulu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao da je večeras da ostaje žal što crveno-beli nisu uspeli da savladaju Barselonu u utakmici 11. kola Top 16 faze Evrolige.
U sjajnom ambijentu Kombank arene Katalonci su slavili posle velike borbe rezultatom 77:73.
-Čestitke Barseloni na pobedi i odličnoj igri. Zvezda je odigrala još jedan dobar meč u Evroligi, ali to nije bilo dovoljno. Ostaje žal što nismo savladali kandidata za titulu. Ipak, najbitnije je da smo u nizu dobrih izdanja i pokušaćemo da do kraja postingemo još neku pobedu – rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.
On je istakao da je ključ pobede Barselone bio u ofanzivnom skoku, za koji njegov tim nije imao rešenje.
-Znali smo da je to njihova prednost još u prvoj utakmici, ali nismo uspeli da se odbranimo. Bio je ovo otvoren meč, mogli smo da pobedimo, ali okrećemo se narednim duelima – naveo je Radonjić.
Crnogorski trener nije se složio sa ocenom da je Amerikanac Vilijams odigrao lošu utakmicu.
-Vilijams je odradio dobar posao, napravio je dosta toga, iako njegovi statistički parametri nisu bili dobri kao u većem delu sezone. Da je igrao loše, ne bi igrali egal sa Barselonom – kazao je šef struke Crvene zvezde.
Radonjić je naveo da je kriterijum suđenja bio ujednačen, ali i „da bi ishod meča možda bio drugačiji da je i suđenje bilo drugačije“.
Crvena zvezda u narednom kolu E grupe gostuje 26. marta ekipi berlinske Albe.

Povezana vest:  NBA VESTI, Filadelfija iznenadila Atlantu, Džejms izjednačio rekord

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES