dule vujosevic par krka

Vujošević: Pavlović? Ne dozvoljavam nikom da ruši tim

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da ne dozvoljava nikom da ruši tim i istakao da će se sukob sa Sašom Pavlovićem rešiti u interesu kluba.
Vujošević je komentarišuci informaciju da je došlo do sukoba sa Pavlovićem za vreme disciplinskog „treninga u šest ujutro“ nakon poraza od Mega Leksa u trening meču dodao da svako ima pravo da greši i da ispravi grešku.
-Došlo je do tenzija, videćemo kako će se rešiti, mislim da svako treba da bude u funkciji tima i da se na treninzima ponaša tako. Videćemo šta će da bude sa Pavlovićem, uradićemo ono što je najbolje za tim. Svako može da pogreši, ali ne i da se u kontinuitetu tako ponaša – izjavio je Vujošević na konferenciji za medije uoči utakmice poslednjeg kola ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici.
Trener Partizana rekao je da je cela situacija sa Pavlovićem predimenzionirana, kao i da nisu tačne informacije po kojima su i Milan Mačvan i Edo Murić bojkotovali trening.
-Slučaj Pavlović je naša interna stvar, nije za veliku priču, svaki tim ima svoj život i dinamiku i ulazi u situacije koje mogu biti ovakve i onakve. Igrači moraju da vode računa da svojim reakcijama ne remete timski duh i disciplinu. Pokušavam da dovedem tim u red, ne znam što su se mnogi zabrinuli za dešavanja u Partizanu. Ja se nisam mešao kada je prošle sezone Šilb odstranjen iz Zvezdine ekipe, a zarađivao je 900.000 po sezoni – naveo je Vujošević i saopštio da od večeras niko ko nije član tima neće moći da prisustvuje treninzima jer se plasiraju netačne informacije u javnost. 
Kada je u pitanju duel protiv Budućnosti, Vujošević je rekao da je taj meč izuzetno važan jer bi pobeda značila prednost domaćeg terena u plej-ofu.
-Budućnost je kvalitetan tim, zdrav klub sa mogućnostima srazmerno ambicijama. Opravdano se nadaju plasmanu u Evroligu. Zašto ne bi crnogorska košarka imala predstavnika u elitnom takmičenju? Ali, neće biti smak sveta ako ne pobedimo, jer drugo mesto nije garant da ćemo kasnije proći u finale. Meč je bitan za lakši nastavak posla. Ako ne pobedimo ići ćemo težim putem, a nije bilo retko da smo putem kojim se ređe ide dolazili do cilja – poručio je Vujošević.
Utakmica 26. kola ABA lige između Budućnosti i Partizana igra se u nedelju od 19 sati u Podgorici.

Povezana vest:  Pavličić primio juniorsku ekipu Novog Sada