aleksa maric, partizan10. KOLO SUPERLIGE SRBIJE

Partizan bolji od Hemofarma

 

U derbiju 10. kola između Partizana i Hemofarma u hali Pionir trijumfovali su crno beli. Košarkaši Duška Vujoševića su u derbiju 10. kola Superlige savladali ekipu iz Vršca sa 74:69 (18:27, 19:10, 18:12, 19:20) i tako obezbedili prvu poziciju pred plej-of.

Za crno bele nije igrao povređeni Aleksandar Rašić crno beli su do važne pobede došli posle očekivano teške i izjednačene borbe. Vrščani su bolje započeli meč, a to je rezultiralo vodstvom u prvoj četvrtini i 11 poena prednosti. Ali je Partizan već u drugoj deonici igre uspeo da uhvati priključak. Pobednik je odlučen u poslednjoj četvrtini meča, kada je u napadu, pored Marića proradio i Lester Mekejleb, a posebno Roberts čijom trojkom su crno beli stigli do 12 poena prednosti.

Povezana vest:  Kirilenko se vratio u CSKA

Hemofarm se ni tada nije predavao, ali u penal završnici vrščani nisu uspeli da ugroze trijumf Partizana. Marić, koji je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena postigao koš sa svoje polovine, sa 19 poena bio je najefikasniji kod pobednika. Mekejleb je postigao 14, a Roberts je sa 13 poena zabeležio i 15 skokova. U Hemofarmu su najbolji učinak imali Borisov sa 21 poenom i Mačvan sa 11 poena i 10 skokova.

Povezana vest:  Olimpija prekinula pobedničku seriju Mege