lorbek

Klubovi: Polufinale u duhu fer-pleja

Čelnici ABA lige i predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti i Cedevite održali su danas sastanak u Ljubljani na kome je dogovoreno da će klubovi učiniti sve da utakmice plej-ofa prođu bez incidenata i u duhu fer-pleja.
Polufinalna serija regionalnog takmičenja počinje 14. aprila mečevima Crvena zvezda – Partizan i Budućnost – Cedevita, a igraće se po sistemu 2-2-1.
-Sastanak u Ljubljani bio je od velike važnosti jer je završnica takmičenja donosi veliki rizik. Ustanovili smo da svi učesnici moraju da se pridržavaju pravila, da protivnika i sudije tretiramo na adekvatan način i podržimo jedni druge kako bismo povećali ugled takmičenja – rekao je predsednik ABA lige Radovan Lorbek za sajt regionalnog takmičenja.
On je istakao da su se svi na sastanku složili da je organizacija ABA lige i suđenje na najvišem nivou.
-Iz tog razloga možemo da očekujemo da će naše najbolje sudije deliti pravdu u mečevima ABA lige i Evrolige, kao i da verujemo u odluke komesara za suđenje Aleša Kamnikara. Utakmice u plej-ofu jedna za drugom su neobične u Evropi, ali će svi morati na to da se prilagode – zaključio je Lorbek.
Organizatori mečeva svesni su odgovornosti kako bi svi bili bezbedni, kao i da su čelni ljudi Jadranske lige uvereni da će klubovi ispuniti očekivanja i u skladu sa standardima Evrolige.

Povezana vest:  Subotić: Možemo da se izvučemo iz bezizlazne situacije