euroleague basketball logo

Barsa bolja u klasiku, Makabi treći posle poraza PAO-a

Košarkaši Barselone pobedili su večeras na svom terenu Real Madrid sa 85:80 (17:25, 24:16, 23:21, 21:18), u 13. kolu Top 16 faze Evrolige i tako se izjednačili sa najvećim rivalom na prvom mestu Grupe E. 
Real je i dalje zvanično prvi zbog bolje koš razlike, iako imaju po 13 pobeda. Ako do kraja ove faze takmičenja obe ekipe budu imale isti skor, Real će biti prvi zbog boljeg učinka u međusobnim susretima. Barselonu je do pobede predvodio Mario Hezonja sa 15 poena, koje je postigao za nešto manje od 17 minuta. Bred Olson i Maćej Lampe dodali su po 12 poena za pobednike. 
Rudi Fernandes postigao je 20, a Serhio Rodriges 17 poena za Real. U ostalim večerašnjim mečevima, prvak Evrope Makabi rutinski je pobedio oslabljeni Galatasaraj sa 81:72 i tako izbio na treće mesto Grupe E, pošto je Alba neočekivano u gostima savladala Panatinaikos, 68:66. 
Makabi je sada treći sa osam pobeda, dok Panatinaikos i Alba imaju po sedam. Žalgiris ima četiri pobede, a Crvena zvezda tri, a ova dva tima sastaju se sutra. 
U grupi F, Unikaha je u gostima pobedila Nižnji Novgorod, tako da oba tima imaju po tri pobede. 

Povezana vest:  Kazins vodio Nju Orleans do pobede, 10 poena Bogdanovića