dejan radonjic cz megaRadonjić: Važno je da smo ponovo kompletni
 
Košarkaši Crvene zvezde Telekom silno su želeli da se revanširaju Žalgirisu za poraz u Kombank areni. Crveno-beli su bili na dobrom putu da to i ostvare, ali nedostatak iskustva, ali i sreće u tome ih je sputao. Zvezda je pružila još jednu veoma dobru partiju u Evroligi, izabranici trenera Dejana Radonjića prikazali su zavidnu borbenost, ali je domaćin nošen velikom podrškom sa tribina i zahvaljujući preciznom šutu Milaknisa iza linije 6,75 u odlučujućem momentu na kraju ipak slavio.
– Početak meča sa obe strane protekao je u dobrim odbranama, ali je Žalgiris u drugom delu druge četvrtine uspeo da napravi dvocifrenu prednost. U tom periodu smo napravili dosta grešaka, što je prouzrokovalo mnogo bolju igru Žalgirisa u napadu. Jednostavno to su iskoristili na pravi način – počinje priču trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić.
Žalgiris je na poluvremenu imao 13 poena prednosti (40:27), ali je Zvezda uspela serijom 9:0 na startu treće četvrtine da se ekspresno vrati u meč:
– U nastavku smo odreagovali veoma kvalitetno. Igrali smo veoma čvrsto i agresivno u odbrani, napad je takođe odlično funkcionisao. Uspeli smo da stignemo vođstvo Žalgirisa i u poslednjoj četvrtini čak da dođemo do šest poena prednosti. Međutim, nismo uspeli da utakmiu prelomimo u našu korist. Ipak, veoma je bitno istaći da je u duelu sa Žalgarisom Branko Lazić ponovo bio na parketu posle 40 dana odsustva zbog povrede. Takođe, posle meča pauze zaigrao je i Markus Vilijams i veoma je bitno da smo kompletirali redove za sve ono što nas čeka u nastavku sezone. Nadam se da ćemo u narednom periodu svi biti maksimalno spremni za izazove koji nas očekuju – konstatovao je Radonjić.
Ono što je ponovo bilo evidentno je činjenica da je Zvezda još jednom pokazala karakter ekipe koja se nikad ne predaje. Upravo zahvaljujući tome crveno-beli su posle minusa od 13 poena bili u situaciji da igraju neizvesnu završnicu:
– Mislim da je na tu temu dosta toga već rečeno tokom sezone. Zadovoljan sam kako smo igrali u tom periodu igre. Posle dosta grešaka koje smo napravili u drugoj četvrini uspeli smo da se konsolidujemo i u nastavku pružimo vrlo dobru partiju. Ono što svakako želimo je da periodi tako kvalitetnog izdanja budu što duži – istakao je Radonjić.
Ekspedicija crveno-belih će ceo dan provesti u putu, a u Beograd se vraća oko 20 časova. U nedelju je zakazan novi trening pošto izabranike Dejana Radonjića već u ponedeljak očekuje novi duel u Super ligi Srbije, ovog puta protiv Metalca u Valjevu.
– Metalac je ove sezone bio najprijatnije iznenađenje u ABA ligi. Pružaju dosta dobre partije, u dvorani u Valjevu imaju zaista sjajnu atmosferu i sigurno je da će pružiti maksimum u nameri da nas savladaju. U prvom duelu ove sezone na njihovom terenu odigrali smo neizvestan meč. Ipak, naše ambicije su poznate, želimo da zabeležimo i drugu pobedu u Super ligi – zaključio je Radonjić.
Povezana vest:  Emil Rajković više nije trener MZT, klub napustili Tomas i Mejsi