nba novi logo

NBA VESTI
San Antonio zaustavio „ratnike“

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros savladao Golden Stejt sa 107:92 i prekinuo niz od 12 uzastopnih pobeda najuspešnijeg tima dosadašnjeg dela ligaškog takmičenja.
Kavai Leonard bio je centralna figura susreta sa 26 poena, ali je ključni doprinos pobedi aktuelnog šampiona dao igrom u odbrani pošto je „ukrao“ čak sedam lopti.
Opšti utisak izveštača sa tog meča je da je Leonard odigrao utakmicu karijere, a tom mišljenju pridružio se i trener Golden Stejta Stiv Ker, rekavši:
„Kavai je bio fenomenalan i bez sumnje najbolji igrač na terenu. Jednostavno, ovo je bila njegova noć“, zaključio je Ker.
Uz Leonarda u pobedničkom timu istakli su se još Tim Dankan sa 19 poena i sedam skokova, odnosno Deni Grin koji je utakmicu završio sa 18 koševa i šest uhvaćenih lopti.
San Antonio je tako ostao neosvojila tvrđava za „ratnike“ još od 14. februara 1997. godine, a u međuvremenu su dva tima na tom terenu odigrala 32 utakmice!
U poraženom Golden Stejtu samo trojica igrača imalo je dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji među njima bio je Stefon Kari sa 24 poena.
Rezultati:
Oklahoma – Hjuston 112:115
Klivlend – Čikago 99:94
Indijana – Majami 112:89
San Antonio – Golden Stejt 107:92
Njujork – Filadelfija 101:91
Sakramento – Juta 95:101 i
L.A. Lejkers – L.A. Klipers 78:106

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Svetislav Pešić: Smanjiti oscilacije u Podgorici