marija cetkovic miss srbije

Humanitarna košarkaška utakmice 15. aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu

Najveća i najmasovnija sportska manifestacija u našoj zemlji Beogradski maraton održaće se 18.aprila. Ovogodišnje promo lice Trke zadovoljstva je aktuelna Miss Srbije Marija Ćetković koja će nas predstavljati na Miss sveta ove godine. Marija će učestvovati u trci za koju kaže da joj neće teško pasti.
-Od malena se bavim sportom. Trenirala sam košarku od 5.razreda osnovne škole. Bila sam član juniorske i kadetske reprezentacije Srbije. Veliko mi je zadovoljstvo što sam promotivno lice Trke zadovoljstva na Beogradskom maratonu i što sam deo manifestacije po kojoj je Beograd postao prepoznatljiv poslednjih godina. Drago mi je što ću doprineti povezivanju lepote i sporta. To je moja misija kojoj sam se posvetila. U sklopu priprema za Miss sveta i održavanja kondicije, svakodnevno pretrčim minimum 5 kilometara. Mnogo korisnih saveta dobila sam od naše rekorderke u skoku u dalj i najbolje naše atletičarke Ivane Španović. Unapred se radujem trci i jedva čekam da prođem kroz finiš!
Marija, ti si takođe i promotivno lice humanitarne košarkaške utakmice. O čemu se zapravo radi?
– Miss Yu je glavni organizator divnog događaja – humanitarne košarkaške utakmice koja će biti odigrana 15. aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu sa početkom u 18 časova. Ispod obruča će se pojaviti veliki broj najpoznatijih imena srpske javne scene pevači, glumci, sportisti i sportske legende, političari. Veliki broj njih je potvrdio učešće na utakmici. Veliko nam je zadovoljstvo što je krenulo i interesovanje za prodaju karata. Karte s emogu kupiti na dan utakmice u blagajni Hale sportova. Svi koji dođu mogu da očekuju bogat muzički program i da vide poznate ličnosti kako se snalaze pod obručima.
Kome su namenjena prikupljena sredstva?
Svrha akcije je da svi pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima. Sredstva prikupljena od prodaje karata će biti dodeljena udruženju“ LIX“ iz Beograda, koje sprovodi jedinstven autorski program u svetu, tretman lečenja dece sa autizmom i teškoćama. Udruženje vodi naša proslavljena košarkašica Ljiljana Stanojević, jedna od najboljih plejmejkeri Jugoslavije i za svoj rad je dobila pregršt nagrada. Sredstva takođe idu udruženju“ IZIDA“ iz mog rodnog Feketića za dnevni boravak lica sa smetnjama u razvoju.

Povezana vest:  NBA VESTI, Novi poraz San Antonija, pobeda Bostona