euroleague basketball logo

Fenerbahče dobio turski derbi, Efes strepi za četvrtfinale

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras u Istanbulu ekipu gradskog rivala Efesa sa 83:72 (23:12, 18:21, 18:22, 24:17) u poslednjem, 14. kolu Top 16 faze Evrolige.
Ekipa Željka Obradovića ranije je obezbedila plasman u četvrtfinale, a startovaće sa prve pozicije u F grupi ukoliko moskovski CSKA kasnije večeras izgubi u Milanu od Armanija.
S druge strane, Efes, kojeg predvodi Dušan Ivković, strepi nakon poraza u gradskom derbiju, jer je na ivici eliminacije.
Efes će proći u četvrtfinale samo ukoliko Laboral Kuća izgubi na večerašnjem gostovanju u španskom derbiju protiv Unikahe u Malagi.
Najvećim delom susreta u Istanbulu Fenerbahče je bio sigurniji i imao prednost, a konačan uspeh obezbedio je u završnici poenima Bogdana Bogdanovića i Gaudloka.
Najefikasniji u Obradovićevom sastavu bili su Gaudlok sa 24, Bogdanović sa 17 i Veseli i Savaš sa po 10 poena, dok je Nemanja Bjelica ubacio šest.
U ekipi Efesa bolji od ostalih bili su Batuk sa 12 i Nenad Krstić i Perperoglu sa po 11.
U okviru F grupe od 20.45 sati igraju Unikaha – Laboral Kuća i Armani – CSKA, a sutra se sastaju Olimpijakos – Nižnji Novgorod.

Povezana vest:  NLB LIGA, Radnički izgubio u Češkoj