luka mitrovic

Kalinić i Mitrović: Isti recept i u drugom meču

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da će ekipi na psihološkom planu mnogo značiti vođstvo protiv Partizana u polufinalu plej-of serije ABA lige i najavio veliku borbu u večerašnjem duelu.
-Sjajno smo otvorili seriju, odbrana je bila na nivou. Odlični smo bili u prvom poluvremenu, malo smo pali u nastavku i moraćemo da radimo na tome kako bismo ispravili greške. Čekamo novi meč, isti recept i nadamo se istom ishodu – rekao je Kalinić novinarima posle utakmice.
Kalinić je bio jedan od najzaslužnijih igrača u trijumfu nad najvećim rivalom, pošto je zabeležio 13 poena, četiri skoka i tri asistencije, uz ukupan indeks 20.
-Postavilo se tako da sam ja odigrao dobar meč, ali mi smo pre svega kolektiv. Pogodio sam neke šuteve, iako sam loše otvorio duel. Svako ima svoju ulogu – naveo je Kalinić.
Kapiten crveno-belih Luka Mitrović dodao je da zadovoljan pobedom nad Partizanom i ocenio da između velikih rivala teško da može da bude iznenađenja na taktičkom planu.
-Mnogo znači pobeda na startu serije, ona će nam dati još više samopouzdanja za naredne mečeve, posebno što se igra dan za dan. Spremni smo da igramo u tom ritmu – rekao je Mitrović.
On je istakao da neće biti novih iznednađenja, pošto se ekipe međusobno veoma dobro poznaju.
-U taktičkom smislu nema tajni. Partizan će se mobilisati posle poraza i tražiće brejk, ali bi mi novom pobedom napravili veliki korak. Ključ je ista igra u odbrani. Moramo da se izolujemo od svega, da razmišljamo o igri – zaključio je Mitrović.
Crvena zvezda je sinoć u prvom meču savladala Partizan sa 73:64, a drugi duel na programu je večeras od 21 sat.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA - JAPAN, 2006, Srbija i Crna Gora prvi i poslednji put na Mondijalu