kalinic frkaZvezda vratila brejk, Kalinić ponovo čovek odluke
 
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan sa 95:85 (26:20, 25:24, 22:18, 22:23) i sa 2:1 ponovo preuzeli vodjstvo u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige.
Crveno-beli su vratili brejk i već sutra će u četvrtom meču imati prvu „meč loptu“ da se plasiraju u finale ABA lige, ali i Evroligu.
Utakmica je obilovala sa dosta nervoze sa obe strane, što pokazuje i veliki broj ličnih grešaka oba tima (27/24), a ključ Zvezdine pobede bila je skok igra (37/23), gde je prednjačio Luka Mitrović.
Kao i u prvom duelu, kada su crveno-beli dobili, faktor iznenadenja bio je Nikola Kalinić, koji je postigao 25 poena, a imao je još osam skokova i dve blokade.
Zvezda je od starta meča kontrolisala dešavanja na parketu, imala je vodjstvo od 16 poena prednosti u trećoj deonici, Partizan je sedam minuta pre kraja trojkom Milan Mačvana prišao na „minus jedan“, ali je Kalinić uzvratio istom merom u sledećem napadu i pokrenuo seriju 13:0.
Murić je sa dve trojke pokušao da vrati priključak, ali je Kalinić sa nekoliko vezanih poena rešio pitanje pobednika.
Pored Kalinića, Čarls Dženkins upisao je 22 poena, Mitrović 11, koliko je imao i „probudjeni“ Boban Marjanović.
Kod Partizana istakli su se Dragan Milosavljević sa 23 poena, Mačvan je dodao 17, a Džošua Akojon 14.
U drugoj polufinalnoj seriji Budućnost vodi sa 2:1 protiv Cedevite.
Plasman u finale i igranje u Evroligi sledeće sezone izboriće ekipe koje prve zabeleže tri pobede.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  NBA i OWQLO lansiraju aplikaciju za prilagođavanje sadržaja Jr. NBA lige igračima, trenerima i roditeljima u Evropi i Latinskoj Americi