kalnici treca utakmicaKalinić: Presudio je skok, to je recept i za sutra

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da je u subotu uveče meč polufinala Jadranske lige protiv Partizana presudio skok, i dodao da crveno-beli istu igru treba da ponove i u narednoj utakmici.
-I nama i njima je škripao defanzivni skok u prve dve utakmice, znali smo da je u tome recept za pobedu, ako dobijemo bitku u skoku pobedićemo.To je presudilo utakmicu – rekao je Kalinić novinarima posle meča.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u subotu uveče Partizan sa 95:85 u trećoj utakmici polufinalna plej-ofa Jadranske lige i tako poveli sa 2:1 u seriji.
U redovima Zvezde najefikasniji su bili Kalinić sa 25 i Čarls Dženkins sa 22 poena,
-Dobra utakmica i za mene i za Čarlsa, ali pre svega smo kolektiv. Prvo je Bobi (Marjanović) povukao i dokazao da je MVP Evrolige i da ga je malo javnost potcenila. Mnogo je značio i u reketu, u napadu i odbrani. Svi su dali svoj doprinos, odigrali smo timski, to je recept i za sutra -kazao je Kalinić.
Četvrti meč je na programu danas, u nedelju, a domaćin je ponovo Partizan.
-Njima sada gori pod nogama i sigurno će to i publika da oseti. Videli smo večeras kakva je to fenomenalna publika. Danas nismo dozvolili da nas ometu, odlično smo podneli atmosferu i ambijent. I sutra ne smemo da se obaziremo na stvari sa strane – rekao je Kalinić.
Centar Zvezde Boban Marjanović rekao je da serija još nije gotova.
-Ništa još nije gotovo. Možemo da budemo zadovoljni što smo odigrali dobar meč, dobro smo se borili. Svi znamo kako igra Partizan i ne smemo da se opustimo. Znamo da su dobra ekipa i da znaju da se vrate iz ovakvih situacija“, rekao je Marjanović.
-Bila je odlična utakmica, igrali smo dobro, ali to moramo da ponovimo i sutra ako hoćemo da pobedimo ovakav Partizan pred njihovim navijačima – dodao je on.
Četvrta utakmica polufinala plej-ofa između Zvezde i Partizana igra se sutra od 21.00.

Povezana vest:  NBA ALL-STAR 2011, Kobi Brajan odveo Zapad do pobede

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES