IMG 3652Zvezda u Evroligi, ali i finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ABA lige, pošto su večeras u četvrtom meču polufinalne serije pobedili Partizan sa 81:73 (22:24, 16:12, 26:22, 17:15).
Izabranici trenera Dejana Radonjića su u samo dva dana napravili drugi brejk protiv Partizana, završili seriju sa 3:1, ali i obezbedili plasman u Evroligu naredne sezone.
Ključ pobede košarkaša leži u činjenici da su u potpunosti zaustavili najboljeg igrača crno-belih Aleksandra Pavlovića, koji je večeras postigao samo tri poena, i to sa penala.
Meč je rešio sjajni Amerikanac Markus Vilijams, koji je kada je bilo najpotrebnije preuzeo odgovornost i vodio svoj tim do pobede.
Košarkaši Partizana bolje su otvorilili meč, poveli sa čak 10 poena, ali su poeni Čarlsa Dženkisa obezbedili Zvezdi priključak.
Partizan je u tim trenucima imao više skokova, što nije znao da materijalizuje. Zvezda je čvrstom igrom u drugoj deonici preokrenula rezultat, a prvi put povela je u 18. minutu trojkom Nikole Kalinića (33:32).
U nastavku Zvezda je imala minimalno vođstvo, ali nije imala rešenja za fenomenalnog Eda Murića, koji je održavao egal. Crveno-beli su u finišu treće četvrtine „odlepili“ sa osam vezanih poena Markusa Vilijamsa, nakon što je dobar deo meča proveo na klupi.
Ipak, ponovo je Murić odgovorio i trojkom u poslednjoj sekundi i pred poslednjih 10 minuta spustio svoj tim na „minus šest“.
Radonjić je u četvrtom kvartalu dao Vilijamsu „odrešene ruke“ da reši utakmicu, što je on i učinio sa nekoliko odličnih rola i šuteva za tri poena.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Amerikanci Vilijams i Dženkins sa po 19 poena, Boban Marjanović dao je 12, a Luka Mitrović 10.
Kod Partizana istakao se Murić sa 25 poena, Nikola Milutinov dodao je 13, a Dragan Milosavljević devet.
U drugom polufinalnom duelu košarkaši Cedevite pobedili su u Zagrebu Budućnost sa 88:85 i izjednačili seriju na 2:2, pa će pobednika rešiti peti meč u Podgorici u sredu.

Povezana vest:  Marjanović: Moramo što pre da se okrenemo Partizanu