ABA liga horiz colZvezda i Cedevita počinju borbu za prsten ABA lige

Utakmicom između Crvene zvezde i Cedevite večeras u Beogradu počinje finalna serija plej-ofa košarkaške ABA lige.
Oba tima izborila su plasman u Evroligu naredne sezone, a u finalu će se boriti za prvi trofej u regionalnom takmičenju.
-Plasmanom u Evroligu ostvarili smo veliki uspeh, ali naša želja je da uzmemo trofej. Svesni smo da je Cedevita odlična ekipa i moramo da budemo skoncentrisani kako bismo prvi put osvojili Jadransku ligu. Ne želimo svečarsku atmosferu, pozivam publiku da dođe u što većem broju i pomogne mladoj ekipi – rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.
Crveno-beli su u polufinalu eliminisali Partizan sa 3:1, dok je Cedevita posle velike borbe i preokreta bila bolja od podgoričke Budućnosti (3:2).
-Zvezda je ekipa koja je pravljena za postizanje rezultata, odmorniju su jer nisu imali dugačku seriju, ali kada dođe utakmica to se zaboravlja. Moramo da odigramo najbolju utakmicu u sezoni, a to nam ne bi bilo prvi put. U seriji od tri utakmice možemo da dobijemo jednu, a ukoliko to ne uradimo onda i ne zaslužujemo pehar – rekao je trener Zagrebčana Jasmin Repeša.
Prva utakmica između Crvene zvezde i Cedevite igra se večeras od 21 sat u hali Pionir. Naredni meč na programu je sutra, od 20.30, takođe u Beogradu, a zatim se serija seli u Zagreb.
Ukoliko bude potrebno „majstorica“ će se igrati 2. maja, opet u Pioniru.

Povezana vest:  KSS: Idemo u Zagreb na poziv KS Hrvatske