boban marjanovic intervju

Marjanović: Cedevita nije naivna,moramo najbolje što umemo

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je da njegova ekipa ne sme da se zavara zbog prednosti nad Cedevitom, već da narednu treću utakmicu mora da odigra najbolje što može. 
-Cedevita je odlična ekipa sa igračima koji nisu naivni, umeju da se vrate. Budućnost je isto imala vođstvo od 2:0 pa je izgubila. To ćemo uzeti sa rezervom, ostaje nam da pružimo najbolje što možemo kako bismo dobili Cedevitu u Zagrebu – rekao je Marjanović novinarima. 
Zvezda je povela sa 2:0 protiv Cedevite, u finalu plej-ofa Jadranske lige, pošto je pobedila u prve dve utakmice na svom terenu.   Crveno-beli su prvu utakmicu u subotu dobili 68:59, dok su dan kasnije slavili 69:65. 
-Moramo da se priberemo i odigramo kako samo to mi najbolje znamo I mislim da neće biti problema. Oni su odličan tim, ali ako odigramo najbolje što umemo, možemo samo da pobedimo u narednoj utakmici – kazao je Marjanović. 
Zvezda je u obe utakmice imala veliku prednost, koju je ispuštala u pojedinim trenucima, ali je na kraju ipak slavila. 
-Znali smo šta nas očekuje, ali je problem druga četvrtina i pad. Ali, super je što smo se izvukli iz toga. Ne bih se oslanjao na umor. Bilo je malog pada koncentracije, nije do umora, ne želimo da tražimo alibi – rekao je Marjanović. 
Marjanović je uz standardno visok indeks korisnosti, u drugoj utakmici sa Cedevitom imao i pet asistencija, najviše u svom timu. 
-Čudno zvuči, a lepo. To je ipak samo statistika, bitne su pobede, a ne ko će da iskoči – istakao je Zvezdin centar. 
Drugu utakmicu dve ekipe u hali Pionir pratio je i centar Orlanda Nikola Vučević, koji je pohvalno govorio o Marjanoviću, za koga je rekao da može da uspe u NBA ligi. 
-Drago mi je što me je takva igračina pohvalila, to može samo da mi prija, da nastavim da radim na sebi i da igram u ovakvom ritmu – rekao je Marjanović. 
Treća utakmica finalne serije igraće se u sredu od 20.30 u Zagrebu. 

Povezana vest:  NBA rezultati, subota 12. decembar