dejan radonjic 19032015 002Radonjić: Zadovoljan sam što se niko nije povredio

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je posle poraza od Cedevite u četvrtoj utakmici finala plej-ofa ABA lige da je najbitnije da se nijedan igrač nije povredio.
-Rezultat u seriji je 2:1 i još smo u prednosti. Cedevita je od starta ušla sa idejom da ostvari prednost, koju je čuvala dugo, ali smo se borili do kraja i uspeli da je smanjimo. Zadovoljan sam da se niko nije povredio, a bilo je evidentno da igramo samo sa jednim centrom. Odbrana Cedevite bila je veoma dobra – rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle utakmice.
On je istakao da crveno-beli u četvrtom meču moraju da odigraju dosta mirnije.
Radonjić nije bio zadovoljan kako su košarkaši Cedevite čuvali centra Bobana Marjanovića, rekavši da je su ga u nekoliko navrata na nedozvoljen nacin zaustavljali.
-Želim da budem dosledan jer nikada ne komentarišem suđenje. Reagovao sam i kažnjen sam tehničkom greškom. Nadam se da ćemo imati odnos kao što je Cedevita imala u Beogradu – zaključio je crnogorski strateg.
Trener Cedevite Jasmin Repeša poručio da je igra iz prve tri četvrtine model kako njegov tim bi trebalo da igra.
-Odigrali smo odlično tri deonice i to je način kako da igramo ubudiće. Skok je bio puno bolji, ali kolektivna odbrana na Marjanoviću. Zasluženo smo dobili priliku da igramo novi duel, ali oramo što pre da zaboravimo pobedu. Onaj ko sutra bude imao više energije slaviće-rekao je Repreša.
On je istakao da je kluč pobede leži u mnogo agresivnijom i čvršćoj nego iz mečeva u Beogradu.
-Zvezda je evroligaš i drugačije ne možemo do pobede. Ukoliko ne stojite na terenu kako je potrebno. Imali smo domaćinsku atmpsferu i nadam se da će tako biti i u sledećem meču. Učinićemo sve da produžimo seriju i ako nam se ukaže prilika i da preokrenemo-zaključio je Repeša.
Četvrti meč finalne serije plej-ofa ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde igra se sutra od 20.30 u zagrebačkom Domu sportova.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE NA ZLATIBORU, Zvezda bolja od OKK Beograda