kkcz 2

Povređen navijač, pokušaj napada na Zvezdin autobus

Jedan navijač Crvene zvezde lakše je povređen, a policija je brzom reakcijom spprečila napad na autobus sa košarkašima crveno-belih posle treće utakmice finala plej-ofa ABA lige sa Cedevitom, prenose hrvatski mediji.
Kako se navodi grupa, za sada nepoznatih huligana, napala je jednog navijača Zvezde nedaleko od Doma sportova gde je igrana utakmica, a policija je sprečila grupu Bed-Blu-Bojsa (BBB) da napadnu autobus sa igračima.
Beogradski crveno-beli su na utakmici imali podršku oko 100 navijača, koji su u glavni grad Hrvatske došli da bodre svoj klub.
-Oni su od početka pa debelo nakon završetka utakmice, neprekidno i gromoglasno izvikivali pesme i slogane Delija, slaveći Srbiju i Zvezdu, ali bez provokacija ili vređanja. Iz sektora gostiju neprekridno se orila pesma, iako je bilo vidljivo da će Zvezda ubedljivo izgubiti.To im nije smetalo, kao ni što ih je bilo neuporedivo manje od domaćih pristalica, koji su korporativni simpatizeri kluba bez tradicije i navijačkih pesama- prenosi Indeks.
Cedevita je sinoć pobedila sa 72:62 i smanjila prednost Crvene zvezde u finalnoj seriji na 2:1.
Naredni meč igra se večeras od 20.30, takođe u Zagrebu.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, PREGLED PRVOG DANA, Ubedljivi Srbija i SAD, poraz Španije na početku SP