dule vujosevic kzn okt 2014 1

Vujošević: Šta slave? Trofej ili što su nas izbacili

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević upitao je danas da li se u redovima Crvene zvezde više slavi osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu ili činjenica da su pobedom u polufinalnoj seriji plej-ofa sprečili crno-bele da se plasiraju u elitno takmičenje.
-Zvezda je osvojila ABA ligu i dobila čestitke od svih, pa i od nas. Ne znam šta se to toliko slavi, da li što je Zvezda osvojila regionalno takmičenje i ušla u Evroligu ili što je eliminisala drugi klub – izjavio je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
On je rekao da prvom čoveku Crvene zvezde Nebojši Čoviću ne priliče izjave poput one da se „stavlja tačka na crno-beli svet“.
-To ne priliči godinama tog čoveka. Mi smo osvajali trofeje i trofeje, imamo svetlu prošlost, a imaćemo i budućnost – istakao je Vujošević, uprkos tome što je Čović juce pojasnio da nije mislio na crno-bele, nego na polemike u javnosti.
Vujošević je, kao i mnogo puta ranije ove sezone, rekao da se „Partizan uništava politički“
-Apsurdna je politička odluka da se uništava KK Partizan, reč je o čoveku koji je ostrašćen i radi to iz ličnog animoziteta. Bilo je slučajeva u prošlosti, za vreme Franka bilo je zabranjeno da se navija za Barselonu, a zna se kakav je to klub – jasan je trener crno-belih.
Kada je u pitanja kazna KLS, koju je Partizan morao da plati, kako bi nastavio sezonu, Vujošević je naveo:
-Suspenzija KLS zbog neisplaćenih obaveza dodatno je otežala finansijsku situaciju u klubu, to sve kontroliše jedan klub, gde je mehanizam iz politike prebačen u sport. Novi direktor nije ušao u analizu tih kazni, a podsetiću da je kazna za to što mi nismo dobili pehar, koji je završio kod navijača, daleko manja nego za moje skidanje sakoa“.
Vujošević je istakao da se klub nalazi u najtežoj situaciji do sada i podsetio na odlaske Bogdanovića, Bertransa, Lovernja, Vestermana, Muslija, Gagića…
-Ekipa nije redovno plaćana i u takvim uslovima nije lako raditi. Verovatno ima još ekipa u sličnoj situaciji, ali samo Partizan pravi rezultate. Sa druge strane Zvezda je uz veliku pomoć države napravila kvalitetan tim, nije iznenađenje što smo ispali u polufinalu. Ako hoćete da osujetite naš projekat i klub, demorališete igrače, onda je to ovaj način – jasan je Vujošević.
On se osvrnuo se na izjavu sportskog direktora Dragana Todorića koji je rekao da će na kraju sezone morati nešto bitno da se menja.
-On je dao intervju u kojem je izjava izvučena iz konteksta. Okolnosti jesu teške i potrebno je naći način da se otklone, ali nema lakog rešenja dok je ovakvo političko raspoloženje. Treba jasno da se kaže šta je potrebno menjati, a ne da mi sad razmišljama na šta je on mislio – zaključio je Vujošević.

Povezana vest:  Veličković: Ne smemo da zaboravimo čiji dres nosimo