dule vujosevic par metalac (1)

Vujošević: Duga pauza nije prirodna,oprezno protiv Metalca

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je ekipi potrebno vreme da se vrati u takmičarsku formu posle pauze nakon eliminacije u polufinalu ABA lige.
-Ova pauza od skoro mesec dana bez takmičarskih utakmica nije prirodna, potrebno je vreme da se vratimo u formu i to dodatno povećava oprez, sada, kada nam dolazi Metalac koji je dosadašnjim rezultata dokazao da opravdano pretenduje na treće mesto – izjavio je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir i dodao da se raduje susretu sa navijačima posle duže vremena.
Vujošević je istakao da se Saša Pavlović oporavlja po planu, ali će propustiti i sutrašnji meč sa Metalcem, kao i gostovanje Vojvodini u Novom Sadu.
-Ekipa Metalca je spoj mladosti i iskustva, popunjeni su na svim pozicijama, vratili su ljubav prema košarci u Valjevu, pre svega zahvaljujući ogromnom entuzijazmu i žrtvi istaknutog kardiologa Boška Đukanovića. Prema njemu imam veliki respekt i voleo bih da ima više takvih ljudi koji pomažu da sport ostane na određenom nivou – naveo je Vujošević, ali ipak istakao kako očekuje da njegov tim na parketu zabeleži pobedu.
Prvotimac Partizana Mihajlo Andrić rekao je da ekipa mora ozbiljno da shvati duel sa Metalcem, koji je u prošlom kolu iznedio Mega Leks u Sremskoj MItrovici.
-Metalac je dobar tim koji ima ambicije u ovoj ligi i sigurno će doći sa idejom da pokušaju da nas iznenade. Nijedna utakmica protiv njih u ABA ligi nije bila laka, u prvoj nismo bilo kompletni, zato ih maksimalno respektujemo – poručio je Andrić i pozvao navbijače da dođu u što većem broju i podrže ekipu.
Utakmica četvrtog kola KLS između Partizana i Metalca igra se sutra od 21 sat.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Poraz Hemofarma od Cedevite