milos teodosic tri prsta celaTeodosić: Povukao bih se ako bi došao strani igrač

Jedan od najboljih košarkaša Evrope Miloš Teodosić izjavio je da bi se povukao iz reprezentacije Srbije ukoliko bi bio angažovan strani igrač.
Teodosić je u razgovoru za hrvatske „Sportske novosti“ u Madridu, gde se njegov tim CSKA Moskva priprema za učešće na fajnal-foru Evrolige, naveo da srpskoj reprezentaciji nije potrebno da dovodi strance kako bi došla do uspeha.
-Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju, ja bih tog trenutka prestao da igram za nacionalni tim. Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želeo da učestvujem. Meni to nije normalno – rekao je Teodosić u razgovoru sa Bernardom Jurišićem, novinarom hrvatskog lista, koji je najzanimljiviji deo preneo na društvenim mrežama.
Izvanredni srpski plejmejker istakao je da se zna „šta je klub, a šta reprezentacija“.
-Ja bih uvek igrao s onim što imam, bez obzira da li je to dovoljno za zlato, peto ili deseto mesto. Čak i da imamo priliku da dovedemo stranca s kojim bismo sigurno bili prvaci, ja to svejedno ne bih prihvatio. To nema smisla. Radi, stvori prave igrače, stvori pravu reprezentaciju, pa s njom osvoji medalju. A ne da se švercuješ s nekakvim strancima koji nemaju veze s tom zemljom – kazao je, između ostalog, Teodosić.
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević reagovao je na spekulacije pojedinih medija o eventualnom angažovanju stranaca u nacionalnom timu još u martu, kada je energično odbacio takvu mogućnost.
-Moj stav o strancima u reprezentaciji Srbije odavno se zna. Mnogo puta sam jasno rekao da me angažovanje stranih igrača u nacionalnom timu ne interesuje i to ću ponoviti poslednji put. Više neću reagovati na ovakve tabloidne vesti koje se plasiraju zbog interesa pojedinih menadžerskih agencija – rekao je tada Đorđević.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana večeras protiv Hamburga u Evrokupu