zvezda partizan polufinaleZvezda šesti put bolja od Partizana ove sezone
 
Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras ekipu gradskog rivala Partizana sa 92:76 (26:16, 21:23, 20:17, 25:20), u derbi utakmici 7. kola Superlige Srbije.
Crveno-beli su zadržali maksimalan učinak i naneli Partizanu prvi poraz u dosadašnjem delu nacionalne Superlige.
Meč je odigran u hali Pionir pred 4.500 gledalaca, a sudili su: Milivoje Jovčić (Beograd), Milija Vojinović (Novi Sad), Aleksandar Glišić (Beograd).
Crvena zvezda: Vilijams 8, Dangubić 5, Mitrović 8, Lazić 8, Blažič 4, Kalinić 22, Marjanović 10, Kaplanović, Tejić, Dženkins 9, Jović 6, Cirbes 12.
Partizan: Tepić 3, Murić 5, Marinković 6, Dalo 4, Milutinov 10, Milosavljević 12, Mačvan 25, Đumić, Andrić 6, Milutinović, Glišić, Bezbradica 5.
Osmi večiti derbi ove sezone pripao je izabranicama Dejana Radonjića, koji su povećali odnos u međusobnim susretima na 6-2 i ostali jedini neporaženi tim u Superligi.
Oslabljen neigranjem povređenog Saše Pavlovića, Partizan se dobro držao do 35. minuta kada je Zvezda uspela da slomi dalji otpor protivnika.
Crveno-beli su konstantno igrali čvrsto i na granici faula u odbrani, što Partizan nije mogao da isprati sa manjim fondom igrača.
Polako su lomili su crno-bele i u finišu meča zadali im završni udarac. Sem borbenog Milana Mačvana, Partizan nije imao raspoloženog igrača koji bi preuzeo teret u trenucima dok je još moglo nešto značajnije da se uradi.
Kada se na to doda i brz ulazak u problem sa ličnim greškama Nikole Milutinova, tim Duška Vujoševića nije imao šta da traži protiv izuzetno razigranog šampiona ABA lige.
Pokušao je Vujošević sa iznuđenim rešenjem i Mačvanom na poziciji centra, odnosno Murića na četvorci, što nije dalo rezultat, jer je visinsku prednost pod košem kažnjao Majk Cirbes.
Partizan je večeras imao podršku oko dvadesetak navijača, uprkos odluci domaćina da za ovaj meč, kao i za polufinale ABA lige, ne bude razmene ulaznica.
U narednom kolu Zvezda u sredu gostuje Mega Leksu u Sremskoj Mitrovici, dok dan ranije Partizan dočekuje ekipu Konstantina.
 

 

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Golden Stejta