DUSKO_VUJOSEVIC_MARUSISUPERLIGA SRBIJE

Vujošević: Održao sam reč

 

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je održao datu reč, pošto su njegovi košarkaši maksimalno angažovanom igrom večeras pobedili FMP i poželeo igračima Železnika da i sledeće sezone igraju u Jadranskoj ligi.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Železniku FMP sa 96:72, u utakmici devetog kola Superlige Srbije i učvrstili se na prvom mestu na tabeli, dok su se „panteri“ porazom udaljili od četvrtog mesta, koje vodi u plejof i sledeće sezone u Jadransku ligu.

-Trudim se da držim reč, da Partizan svaku utakmicu u regularnom delu, a kasnije i u plejofu, igra maksimalno angažovano, zbog sebe i samopoštovanja. U sklopu doziranja forme svaka utakmica je važna – rekao je Vujošević novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultat današnje utakmice 14. kola i tabela

-Bez obzira na incidentne situacije nisam od onih koji bi želeli da FMP sledeće sezone ne igra u Jadranskoj ligi, naprotiv, mislim da im je tamo mesto, ali to nije razlog da neko nekoga pušta. Partizan protiv svakog protivnika igra najjače moguće, to nije uvek uspešno i kvalitetno, ali igramo bez kalkulacija – dodao je on.

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2014, Radenović: Imamo jasan cilj; Lešić: Pritisak na Zvezdi

Vujošević je rekao da poštuje igrače FMP-a i pohvalio je svoje košarkaše na želji za pobedom.

-FMP je dobro krenuo, mnogo cenim njihovu centarsku poziciju, a imaju i dobrr igračr na spoljnoj liniji. Kada smo uspeli da preokrenemo, važnost utakmice je za njih postala breme. Čestitam mojim igračima na želji za pobedom – rekao je trener osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Trener FMP Železnika Boško Đokić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio i dodao da ga zabrinjava igra njegove ekipe u drugom poluvremenu.

Povezana vest:  Jao Ming završava karijeru

-Partizan je više nego zasluženo pobedio. Igrali smo 19 minuta i 50 sekundi, ‘trojka’ (Aleksandra) Rašića u poslednjim trenucima poluvremena je odlučila. Do 25. minuta je bilo 16-17 razlike za crno-bele i videlo se zašto su oni četvrti tim u Evroligi, a mi 12. u Jadranskoj ligi. Oni ne gledaju koji je rezultat, igraju za svaku loptu i kada vode 22 razlike – rekao je Đokić.

-Ovo nije neočekivan poraz, ali nastup moje ekipe u drugom poluvremenu ne obećava – dodao je Đokić.