nemanja_bjelica_dribling_kkczSUPERLIGA SRBIJE

Crvena zvezda – Metalac 92:65

 

U utakmici 11. kola domaće Superlige košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na domaćem terenu ekipu valjevskog Metalca sa 92:65 (21:18, 23:15, 27:15, 21:17).

Meč je odigran u dvorani „Pionir“ pred oko 500 gledalaca, a sudili su Belošević, Mažić i Obrknežević.

Crvena zvezda: Kešelj 9, Milošević, Kikanović 15, Radosavjević 6, Nedović 6, Stević 5, Radivojević 8, Jelovac 2, Rondović 2, Stojačić 14, Štimac 11, Bjelica 14.

Metalac: Radenković 2, Trtić 11, Beljić, Bakić 7, Ljubojević 9, Marojević, Birčević 3, Perić, Tomašević, Teodošić 6, Maraš 20, Ilić 7.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Vranković više nije selektor Hrvatske

U jednoj od najboljih partija od početka Superlige Crvena zvezda je ubedljivo porazila ekipu Metalca, koja je dostojan pružila samo u rpvom poluvremenu. „Crveno-beli“ gotovo čitavu utakmicu odigrali u veoma jakom ritmu koji im je omogućio da pred kraj meča njihov trener Aleksandar Trifunović u igru uvede mlade snage i rastereti startere.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj borbi, ali je u finišu tog dela igre valjevski tim načinio seriju neshvatljivih grešaka što je domaća ekipa iskoristila i rezultatski se odlepila na 44:33. U tim trenucima zablistao je centar Elmedin Kikanović, koji je na ovom susretu zabeležio učinak od 15 poena i četiri skoka.

Povezana vest:  U utorak počinje prodaja ulaznica za duel Zvezde i Strazbura

Nastavak utakmice bio je potpuno u znaku favorita, dok je Metalac od samog početka treće četvrtine prestao da pruža svaki otpor. Puleni Dragana Simeunovića bukvalno su statirali na terenu čekajući što skoriji kraj susreta.

Zvezda je do kraja susreta odigrala veoma dobro zabeleživši veoma značajnu pobedu, koja je za korak približila plasmanu u plej-of i regionalnu NLB ligu sledeće sezone. Uz poraze konkurenata za treće i četvrto mesto, FMP-a od Partizana i Radničkog od Hemofarma u Vršcu, „crveno-beli“ su večeras postali ozbiljni kandidat za plasman među čeitri najbolje ekipe u države.

Povezana vest:  Crvena zvezda rutnski do pobede protiv Crnokose

Pored sjajnog Kikanovića, u pobedničkoj ekipi istakli su se Stefan Stojačić i Nemanja Bjelica sa po 14, odnosno Vladimir Štimac sa 11 poena.

Jedini koji je na zadovoljavajućem nivou odigrao utakmicu u timu Metalca bio je Ivan Maraš sa 20 poena.