arena cz val

Košarkaši Zvezde igraće Evroligu u hali Pionir

Košarkaši Crvene zvezde u narednoj sezoni Evrolige utakmice kao domaćini igraće u hali Pionir, saopštili su danas crveno-beli na zvaničnom sajtu.
Zvezda je prethodne dve sezone skoro sve utakmice kao domaćin u elitnom takmičenju igrala u Kombank areni, ali zbog zauzetosti najveće hale na Balkanu to neće biti ostvarivo.
-Prethodnih sezona pokazali smo da kao klub imamo kapacitet da iz utakmice u utakmicu punimo Kombank arenu. Zato i ne cudi što smo prošle sezone imali ubedljivo najveću posetu od svih klubova učesnika Evrolige i na to smo veoma ponosni – rekao je sportski direktor Crvene zvezde Davor Ristović.
Ristović je rekao da će u jeku nove evroligaške sezone Kombank arena biti četiri meseca zauzeta.
-Nisu u pitanju samo dogadaji već i opsežne pripreme koje se u dvorani moraju obaviti u te svrhe, a tu se pre svega misli na montažu i demontažu celokupne opreme. Postoji mogućnost da par utakmica budemo domaćini u Kombank areni, ali to će u velikoj meri zavisti i od rasporeda koji Evroliga bude odredila, a to će biti poznato nakon sastanka koji se tradicionalno održava u Barseloni u prvoj polovini jula – naveo je Ristović.
On je naglasio da će se to u velikoj meri negativno uticati na klupske finansije.
-Od prodaje ulaznica za mečeve u Areni smo prihodovali značajna sredstva pa ćemo morati da pronađemo model da to nadomestimo. Nećemo u potpunosti odustati od Kombank arene, prijavicemo je kao rezervnu dvoranu, ali veliko je pitanje da li ćemo i koliko mečeva tamo odigrati – zaključio je Ristović.
Kombank arena početkom novembra počeće pripreme za Skupštinu OEBS-a, a potom će se održati Evropsko prvenstvo u vaterpolu i šampionat Evrope u futsalu, zbog čega slobodnih termina neće biti do 20. februara 2016. godine.

Povezana vest:  Trinkijeri: Igramo protiv protiv jednog od glavnih kandidata za osvajanje Evrokupa