dragan djilas kss kznSutra novi sastanak KSS, klubova i KLS-a
 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas najavio je da će sutra biti sastanak predstavnika klubova – učesnika Jadranske lige i Košarkaške lige Srbije da bi se prevazišli problemi s rukovodstvom Jadranske lige.
KSS je krajem maja pozvao predstavnike Jadranske lige i Evrolige u Beograd na sastanak kako bi se rešile sve nedoumice oko organizacije regionalnog takmičenja. Jadranska liga je, međutim, taj sastanak odbila.
Prvi čovek srpske košarke je juče u pismu poručio generalnom menadđeru Jadranske lige Romanu Liscu da je odbijanjem tog poziva još jednom pokazao svoju bahatost i apsolutno nerazumevanje situacije i dodao da će se uskoro „videti snagu srpske košarke“.
-Sve što sam imao, rekao sam u saopštenju. Sutra ćemo imati sastanak u 13.00 sa četiri naša kluba koja učestvuju u ABA ligi i predstavnicima KLS, gde verujem da ćemo postići takav odgovor koji će odagnati sve sumnje i opasnost da možemo da budemo suspendovani od strane FIBA sa evropskih i svetskih takmičenja –  rekao je Đilas novinarima u KSS-u.
Postoji mogućnost da FIBA kazni nacionalne saveze ukoliko njihovi klubovi igraju Jadransku ligu u ovom formatu, jer ta organizacija ne priznaje regionalno takmičenje.
Povezana vest:  Kingsi bolji od Golden stejta, 11 poena Bogdanovića