nba novi logo

NBA VESTI

Golden Stejt poveo u finalu

Na startu finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros u Ouklendu, posle produžetka, savladao Klivlend sa 108:100 (19:29, 29:22, 25:22, 25:25, 10:2) i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Posle osmodnevne pauze Golden Stejt i Klivlend krenuli su u borbu za šampionski prsten baš onako kako priliči najboljim timovima najjače lige na svetu.
Da bi se dobio pobednik prvog susreta nije bilo dovoljno regularnih 48, već 53 minuta pošto je tek u produžetku rešena dilema koji će od dva tima na startu finalne serije plej ofa steći prednost.
Pobeda je zasluženo pripala „ratnicima“, koji se nisu predavali ni kada su gubili sa 14 poena razlike, ali ni „poleteli“ u produžetku kada su definitivno slomili otpor suparnika.
Čak petorica igrača Golden Stejta imalo je dvocifren košgeterski učinak, a predvodio ih je Stefon Kari sa 26 poena. Pet manje ubacio je Klej Tompson, dok je treći na listi strelaca u pobedničkom timu bio Andre Iguodala sa 15 koševa.
Na suprotnoj strani, od sto poena Klivlenda Lebron Džejms i Kajri Irving ubacili su 67. Džejms čak 44, ali je iz igre pogodio samo 18 puta iz 38 pokušaja! Nešto precizniji bio je Irving koji je iskoristio deset od 22 šuta.
Irving je, međutim, dva minuta pre kraja produžetka napustio teren zbog povrede noge i njegovo učešće u narednom meču za sada je pod znakom pitanja.
Sledeća utakmica, u noći između nedelje i ponedeljka, igraće se opet u Ouklendu.

Povezana vest:  Vujošević: Da na fajnal-for dočekamo bez poraza