dangubic napadPočinje doigravanje za titulu

Doigravanje za šampiona Srbije startuje ovog vikenda. Završne borbe za državnog prvaka započinju košarkaši Crvene zvezde Telekom koji će već u subotu od 18 sati u dvorani Pionir u prvoj utakmici polufinala plej-ofa biti domaćini ekipi Mega Leksa. Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a Zvezda će kao prvoplasirani tim iz ligaškog dela imati prednost domaćeg terena.

Ulaznice za ovaj meč od petka su u prodaji na svim poslovnicama Eventima, a na dan utakmice karte će se prodavati i na blagajni Pionira od 14 sati. Karte za tribine koštaju 300, a za parter 400 dinara. Za plavu i belu ložu potrebno je izdvojiti 600, a za ložu 800 dinara. Cene ulaznica za počasna mesta tik uz teren (court seat) su 3.000 dinara.

Povezana vest:  Bogdanović: Uzbuđen sam zbog prve plej-of utakmice

– Nemamo mnogo vremena za odmor i pripremu jer ćemo za manje od 48 sati od završetka derbija igrati prvi meč polufinalne serije – počeo je priču Nemanja Dangubić i dodao:

– Utakmicu sa Partizanom nismo odigrali na našem uobičajnom nivou. Bili smo nedovoljno agresivni u odbrani, zatajili smo u skoku i dozvolili protivniku dosta otvorenih šuteva i lakih poena što je kvalitetan rival kao što je to Partizan na pravi način iskoristio. Međutim, važno je da smo svesni grešaka koje smo napravili i čvrsto smo rešeni da ih ispravimo već u prvom duelu sa Mega Leksom – kaže Dangubić.

Zanimljivo je istaći da će ovo biti čak šesti duel ove dve ekipe ove sezone, a da je Zvezda slavila u svih šest dosadašnjih utakmica:

Povezana vest:  Jokić: Moramo da se borimo, to je naša jedina šansa

– Ne osvrćemo se mnogo na dosadašnji skor, jer se u polufinalu plej-ofa to ne računa. Polufinalna serija kreće od 0:0 i zato sve ono što se dešavalo pre toga nema preteranu važnost. Ulog u ovim duelima je zaista veliki, a to je plasman u finale i borba za još jedan trofej ove sezone i samo smo na to fokusirani. Ipak, činjenica je da smo odigrali smo zaista mnogo međusobnih mečeva ove sezone i mislim da neće biti nepoznanica i iznenađenja – naglašava Dangubić.

Da su u Mega Leksu sve podredili makimalnoj pripremi za prvi meč polufinalne serije svedoči i podatak da su u poslednjem kolu Super lige protiv Vojvodine u Novom Sadu igrali u kombinovanom sastavu, a da su svi nosioci igre poput Miljenovića, Jokića, Kešelja, Zagorca i Vebstera odmarali:

Povezana vest:  Komemoraciji Žeravici u subotu od 12 sati

– Mega ima veoma mlad i izuzetno talentovan tim, a sa Kešeljem i Vebsterom dobili su i neophodno iskustvo. Igraju veoma brzo, a svi mečevi koje smo odigrali ove takmičarske godine bili su veoma neizvesni. Neophodno je da od starta utakmice uđemo u ritam koji nama odgovara i da čvrstom odbranom nametnemo naš stil – konstatovao je Dangubić i posebno istakao:

– Podrška navijača nam je preko potrebna. Ulazimo u sam finiš izuzetno naporne sezone i dodatna energija sa tribina nam je neophodna. Naše ambicije su svima dobro poznate, a da bismo ostvarili sve što želimo pomoć naših vernih navijača, koji su uz nas bili cele sezone, je preko potrebna – zaključio je Dangubić.