kosarkaskaligasrbije_logoMetalac kažnjen sa 2.500 evra

 

Direktor Košarkaške lige Srbije (KLS), Tihomir Bubalo kaznio je Košarkaški klub Metalac iz Valjeva sa 2.500 evra, u dinarskoj protivvrednosti, zbog incidenata posle utakmice 10. kola Superlige sa FMP-om iz Železnika.

Predsednik tog kluba Duško Đukanović treba da plati 2.000 evra zbog vređanja beogradskog sudije Milorada Milojkovića i komentarisanja suđenja u medijima, dok je Metalac kažnjen sa 500 evra zbog loše organizacije utakmice.

Povezana vest:  Vladimir Golubović pojačava Crvenu Zvezdu!?

Bubalo je u izjavi beogradskim medijima kazao da je kazna za „službena lica (znači i za sudije) nejavna“, te da je Milojković od delegata utakmice dobio vrlo dobru ocenu, a i TV snimak pokazuje da arbitri nisu uticali na ishod susreta Metalac-FMP.

-Odluka direktora KLS je neverovatna, nerazumna i sramna – rekao je Đukanović.

Đukanović tvrdi da se „kažnjavaju oni koji apsolutno nisu krivi za incident, dok je krivac ostao nekažnjen jer se prećutkuje da mi je sudija Milojković pretio pucanjem u glavu i ubistvom“.

Povezana vest:  Sedma pobeda u nizu za kragujevački Radnički

Đukanović i Milojković su se verbalno sukobili posle utakmice Metalac-FMP zbog Đukanovićevih optužbi da je suđenje bilo loše, a Milojković tvrdi da predsedniku Metalca nije pretio ubistvom.

Valjevska policija je ranije saopštila da je protiv njih dvojice podnela prekršajne prijave zbog „narušavnja javnog reda i mira u težem obliku“, te da će nadležni tužilac oceniti ima li mesta i eventualnom pokretanju krivičnog postupka.

Povezana vest:  Bertomeu: Beograd kandidat za domaćina fajnal-fora Evrolige

Duško Đukanović je najavio da će privatno tužiti sudiju Milojkovića, koji posle utakmice u valjevu nije bio delegiran za utakmice 11. i 12. kola Superlige Srbije.