dule vujosevic par metalac (1)

Vujošević: Zvezda je favorit, ali nećemo predati titulu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević prepustio je ulogu favorita Crvenoj zvezdi u finalu plej-ofa Superlige Srbije, ali poručio da će njegov tim uraditi sve da osvoji 14. šampionsku titulu u nizu.
-Večito se ovog proleća igra večiti derbi. Bez obzira na veliku količinu utakmica derbi ima magiju, čini mi se da se igra svakog dana bilo bi tenzije, napetosti i interesovanja publike. Dobro se poznajemo i spremni smo, iako ove sezone imamo određene finansijske okolnosti, pre svega oko selekcije tima i povreda – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
Trener crno-belih je dodao da će duel zbog povrede propustiti Edo Murić.
-On ima značajnu ulogu u rotaciji jer popunjava dve pozicije. Bilo je važno da igra, posebno jer igra i četvorci, gde nam je deficit. Ostatak tima je spreman da preuzme njegov posao i pokuša da nadoknadi njegovu ulogu, koja nije mala – naveo je Vujošević.
Prema njegovim rečima dužina klupe dve ekipe neće biti presudna u seriji.
-Godinama smo bili prvaci i ne odričemo se toga, bez obzira na situaciju. Partizan sigurno, bez obzira što je Zvezda favorizovana od politike i države u određenoj prednosti, ali to ne pretvaramo u alibi. Nećemo lako da predamo titulu.
Trener crno-belih kazao je da se nada se da će suđenje biti korektno i da će pobednika odlučiti teren, a ne druge okolnosti.
Košarkaš crno-belih Saša Pavlović ističe da se nada pobedi i brejku u prvom meču protiv Zvezde.
-Zvezda ima prednost domaćeg terena, što se u međusobnim mecevima nije pokazalo kao prednost. U usponu smo forme i igramo dobro kako se završava sezona. Zvezda je dobar tim, konstantno dobro igra cele sezone, ali pokazali smo da možemo da igramo sa njima – zaključio je Pavlović.
Prva utakmica finalne serije Superlige igra se sutra od 21 sat u hali Pionir, a domaćin je Crvena zvezde.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Mekejleb odveo Makedoniju u četvrtfinale