dejan radonjic kzn arena

Radonjić: Nadamo se da će Srbija dobiti drugog šampiona

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje tešku i neizvesnu finalnu seriju plej-ofa Superlige protiv Partizana, ali i da se nada da će crveno-beli postati drugi tim koji će postati šampion Srbije.
-Počinje završnica četvrtog takmičenja i ulazak u sam kraj naporne sezone. Igramo sutra 78. duel ove sezone, a 10. protiv Partizana, jedinog prvaka Srbije. Imamo veliki respekt prema njegovim rezultatima poslednjih godina i verujem da će serija biti interesantna. Moramo biti jako dobri kako bismo ostvarili ono što dugo čekamo – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
Prema njegovim rečima zbog povreda neizvestan je nastup Bobana Marjanovića i Stefana Jovića.
-Posle ABA lige i velike potrošnje igrali smo u jakom ritmu na dva-tri dana. Pokušavali smo da iz toga izađemo najmanje ranjivi, ali situacija nije takva. Marjanović se povredio protiv Mege, Jović ima bolove i treniraće večeras pa ćemo videti.
Crnogorski stručnjak kazao je da je ekipa veoma motivisana kako bi sezonu zaokružila na najbolji mogući način – titulom ABA lige, Superlige i Kupa Srbije, ali i učešćem u Top16 fazi Evrolige.
-Očekujem da će biti lep ambijent i da se neće pričati o sudijama kao ranijih godina, već o lepim potezima.
Radonjić je rekao da je rezultati crveno-belih ove sezone ukazuju da su favoriti, ali da povrede remete planove tima.
-U punom sastavu pobeđivali smo i jači Partizan. Oni su spremni da odbrane titulu, imaju samo tri igrača u timu koja nisu osvajala titulu i neće biti lako – zaključio je Radonjić.
Prva utakmica finala plej-ofa igra se sutra od 21 sat, a domaćin je Crvena zvezda.

Povezana vest:  Teodosić produžio ugovor sa CSKA