nba novi logo

NBA VESTI

Golden Stejt bliži tituli

U nastavku finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros u Ouklendu savladao Klivlend sa 104:91 (22:22, 29:28, 22:17, 31:24) i poveo sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
U narednoj utakmici, koja se igra u noći između utorka i srede u Klivlendu, „ratnici“ će imati prvu priliku da osvoje šampionski prsten koji čekaju još od 1975. godine.
Ukoliko je propuste i Klivlend eventualno izjednači rezultat na 3:3, sledi „majstorica“ u noći između petka i subote, ali ovog puta u Ouklendu. 
Golden Stejt, dakle, ima dve „meč lopte“, a da li će samo jednu od njih iskoristiti, saznaćemo uskoro.
Jutrošnji duel u Ouklendu ponovo je protekao u naidgravanju dvojice vanserijskih asova. Stefona Karija s jedne, i Lebrona Džejmsa s druge strane.
Gledajući individualne statističke parametre, ovu igru jedan na jedan, dobio je Džejms. Sa 40 poena, 14 skokova i 11 asistencija ostvario je drugi „tripl-dabl“ u finalnoj seriji, ali od Džejmsove statistike tim je imao malo koristi što je pokazao krajnji rezultat.
S druge strane Kari je utakmicu završio sa 37 poena, sedam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Kari je, međutim, do košgeterskog učinka došao pogodivši 13 od 23 šuta, dok je Džejms bio precizan tek 15 puta iz 34 pokušaja.
Uz Karija u pobedničkom timu istakli su se Drejmond Grin sa 16 poena i devet skokova, odnosno Andre Iguodala čiji je učinak na kraju iznosio 14 koševa, osam skokova i sedam asistencija.
U poraženom Klivlendu, uz Džemsa, dobru partiju pružio je Tristan Tompson o čemu svedoče njegovih 19 poena i deset uhvaćenih lopti.

Povezana vest:  Jovanović i zvanično u Donjecku